Buzz

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο αποχωρεί από τα κινηματογραφικά πράγματα...

στα 10

... για ένα μεγάλο, «πολύ μεγάλο» διάλειμμα. Πικραμένος από τα βραβεία; Αποφασισμένος από καιρό; Οποια και να είναι η εξήγηση, ο Ντι Κάπριο δήλωσε ότι θα σταματήσει να δουλεύει στο σινεμά.

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο αποχωρεί από τα κινηματογραφικά πράγματα...
Φέτος ας αρκεστούμε στον «Great Gatsby»...

Εχασε, ξανά, τη Χρυσή Σφαίρα. Δεν βρίσκεται ούτε τιμητικά στις οσκαρικές υποψηφιότητες. Να είναι αυτός ο λόγος; Ή απλά, κουράστηκε; Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια δουλεύει ασταμάτητα.

Το 2010 πρωταγωνίστησε στο «Shutter Island» του Μάρτιν Σκορσέζε και στο «Inception» του Κρίστοφερ Νόλαν. Πέρσι, στο «J. Edgar» του Κλιντ Ιστγουντ, ενώ γύρισε back-to-back τα «Django: Ο Τιμωρός» του Κουέντιν Ταραντίνο και «Great Gatsby» του Μπαζ Λούρμαν (το οποίο θα βγει μέσα στο 2013). Μόλις πρόσφατα, ολοκλήρωσε τα γυρίσματα του «The Wolf Of Wall Street», της νέας συνεργασίας του με τον Σκορσέζε.

Ο ίδιος πάντως ανακοίνωσε τη διακοπή σε πρόσφατη συνέντευξή του στο γερμανικό «Bild»:

«Εχω στερέψει. Θα κάνω ένα μεγάλο, πολύ μεγάλο, διάλειμμα. Εκανα 3 ταινίες μέσα σε δυο χρόνια, εξαντλήθηκα...»

Σκοπός του είναι να ασχοληθεί με τις περιβαλλοντολογικές του δραστηριότητες, καθώς είναι γνωστή η οικολογική ακτιβιστική του δράση.

«Θα ήθελα να κάνω κάτι να βελτιώσω τον κόσμο μας, έστω στο ελάχιστο. Θα γυρίσω τον κόσμο και θα επικεντρωθώ στο οικολογικό μου πλάνο...»

Αυτό βέβαια σημαίνει ότι θα ακυρώσει, ή αναβάλει, κάποια πρότζεκτ με τα οποία τον είχαμε συνδεδεμένο (όπως το «The Revenant» του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου;) Θα δείξει. Πάντως, με τον ρυθμό που βγαίνουν οι ταινίες στις αίθουσες, το ίδιο το κοινό μπορεί να μην πάρει είδηση το μεγάλο διάλειμμα του ηθοποιού: το 2013 θα περάσει με τον «Υπέροχο Γκάτσμπι», το 2014 με το «The Wolf Of Wall Street» και ο Λίο θα επιστρέψει εκεί όπου ανήκει.

Γιατί μπορεί τα βραβεία να τον αγνοούν, αλλά όλοι ξέρουμε ότι, ενώ αρχικά τον σνομπάραμε, απέδειξε ότι πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους ηθοποιούς της γενιάς μας.