Buzz

Ο Λαρς φον Τρίερ ξεκινάει γύρισμα. Ναι, για το «Nymphomaniac»!

στα 10

Εντεκα εβδομάδες θα διαρκέσουν τα γυρίσματα του «Nymphomaniac» του Λαρς φον Τρίερ, με οριστικό καστ, αντικαταστάτες και οπτικά εφέ για τις hardcore σκηνές σεξ και όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της παραγωγής «μια πρωτόγνωρη ματιά στον κόσμο της λογοτεχνίας». Καταλάβαμε...

Ο Λαρς φον Τρίερ ξεκινάει γύρισμα. Ναι, για το «Nymphomaniac»!

Update 10 Οκτωβρίου: Για να γίνουν τα πράγματα ακόμα πιο... πικάντικα, στο καστ του «Nymphomaniac» προστίθεται και η Ούμα Θέρμαν!

Οπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το Screen International, το «Nymphomaniac» του Λαρς φον Τρίερ ξεκινά τα γυρίσματα του, που θα διαρκέσουν έντεκα εβδομάδες, σε Γερμανία και Βέλγιο με οριστικό βασικό καστ τους Σαρλότ Γκενσμπούργκ, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Στέισι Μάρτιν, Σάια ΛαΜπεφ, Τζέσπερ Κρίστενσεν, Kόνι Νίλσεν, Κρίστιαν Σλέιτερ και Τζέιμι Μπελ.

Κάτι σας λείπει; Τα ονόματα του Γουίλεμ Νταφόε και της Νικόλ Κίντμαν λείπουν από το βασικό καστ, γεγονός που φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν θα πρωταγωνιστούν στην ταινία, αλλά πως παραμένουν ένα από τα δυνατά χαρτιά της ταινίας και μάλλον είναι προτιμότερο να μην επιβεβαιωθούν για την ώρα.

Αλλωστε τα μυστικά του «Nymphomaniac» θα είναι πολλά, αφού τα οκτώ κεφάλαια της ζωής της Τζο (Σαρλότ Γκενσμπούργκ) που η ίδια εξομολογείται σε έναν εργένη με το όνομα Σέλιγκμαν (τον υποδύεται ο Στέλαν Σκάρσγκαρντ), καλύπτουν όλη τη ζωή της, από τη μέρα που γεννιέται μέχρι και τα 50 της χρόνια.

Οπότε μπορεί και κανείς να φανταστεί (ή μάλλον δεν μπορεί να φανταστεί) τι ακριβώς θα συμβεί μέσα σε μισό αιώνα ζωής σε μια ταινία του Λαρς φον Τρίερ.

Σε απάντηση των όσων δήλωσε πρόσφατα ο Σάια ΛαΜπεφ πως η ταινία θα περιέχει «πραγματικό σεξ» (διαβάστε περισσότερα εδώ), η επίσημη ανακοίνωση της παραγωγής είναι πως το «Nymphomaniac» θα γυριστεί σε διαφορετικές εκδοχές (επιβεβαιώνοντας πως θα γυριστεί μια hardcore και μια softcore εκδοχή της ταινίας) για λόγους λογοκρισίας: «Οι σκηνές σεξ θα πραγματοποιηθούν με τη βοήθεια αντικαταστατών των ηθοποιών (body doubles) και οπτικών εφέ».

Η ανακοίνωση, επίσης, ολοκληρώνει το όραμα του Τρίερ αναφέροντας πως: «Με το "Nymphomaniac", ο Λαρς φον Τρίερ επιθυμεί να μεταφέρει, στο σινεμά, αξίες του κόσμου της λογοτεχνίας που δεν έχουμε ξαναδεί. Ενα μνημειώδες φιλμ για τον γυναικείο ερωτικό πόθο, με επιχειρήματα και αντεπιχειρήματα, συγκρουόμενες οπτικές γωνίες, ηθικές ή ακριβέστερα περίπου ανήθικες παρατηρήσεις. Επειδή με τη βοήθεια της βασικής ιστορίας, το φιλμ δίνει την ευκαιρία για τους πιο έντονους ισχυρισμούς και τις πιο άγριες θέσεις, και ακριβώς γι' αυτό δημιουργεί το χώρο για τη συζήτηση όλων αυτών - την ίδια την ταινία, τα ανθρώπινα όντα, τη ζωή!».

Κοινώς, ετοιμαστείτε για το πιο εξωφρενικό παρασκήνιο ταινίας που (σχεδόν) γυρίστηκε ποτέ...

Διαβάστε περισσότερα για το «Nymphomaniac»