Buzz

O Λαρς φον Τρίερ ανακαλύπτει πόσο βρώμικο είναι το γυναικείο μυαλό!

στα 10

Συνεχίζοντας την περιήγηση του στην «προκλητική» πλευρά της κινηματογραφικής βιομηχανίας, ο Λαρς φον Τρίερ δήλωσε πως θα επιμηκύνει την έρευνα του για το πορνογραφικό φιλμ που ετοιμάζει, επειδή του αρέσει να ακούει τις γυναίκες να εξομολογούνται λεπτομέρειες από τη σεξουαλική τους ζωή!

O Λαρς φον Τρίερ ανακαλύπτει πόσο βρώμικο είναι το γυναικείο μυαλό!

Μέρος της έρευνας του για το «Nymphomaniac» που ετοιμάζει ο Λαρς φον Τρίερ (προφανώς έχοντας εξασφαλίσει ήδη περισσότερη δημοσιότητα και από το σκάνδαλο που ξέσπασε στο φεστιβάλ Καννών με τις δηλώσεις του περί ναζισμού), είναι οι συζητήσεις του με παλιές ερωμένες και φίλες οι οποίες μοιράζονται μαζί του τις ερωτικές τους περιπέτειες και φαντασιώσεις.

«Αν βρεις μια γυναίκα 50 ή 60 ετών που είχε μια ενεργή σεξουαλική ζωή, μπορεί να σου μιλάει για ώρες. Είναι φανταστικό. Είναι ευχαρίστηση μου και με κάνει να χαμογελάω όλη την ώρα. Γι' αυτό θέλω να συνεχίσω με την έρευνα μου. Δεν έχετε ιδέα πόσο βρώμικο είναι το γυναικείο μυαλό», δηλώνει ο Τρίερ.

Σε μια φιλοσοφική προσέγγιση του «θέματος» ο Τρίερ αναφέρει ως αναφορές του το «Buddenbrooks» του Τόμας Μαν και το «Αναζητώντας το Χαμένο Χρόνο» του Μαρσέλ Προυστ, ενώ οι πρώτες επιλογές για το καστ αναφέρουν - φυσικά - τον Στέλαν Σκάρσγκαρντ, την Κίρστεν Ντανστν (!) και τον Γουίλεμ Νταφόε, ο οποίος δεν έχει αποφασίσει ακόμη για τη συμμετοχή του στην ταινία.

Ισως, το «μέγεθος» του Νταφόε που ο ίδιος ο Τρίερ είχε αποκαλύψει στις συνεντεύξεις του για τον «Αντίχριστο» (και που δεν είδαμε ποτέ, αφού το διάσημο close up της ταινίας δεν ανήκε στον Νταφόε) να είναι και ο βασικός πρωταγωνιστής του «The Nymphomaniac».

Για την ώρα, δείτε την κατάλληλη για όλη την οικογένεια «Melancholia» που βγαίνει αύριο, 8 Σεπτεμβρίου στις αίθουσες.

Διαβάστε περισσότερα για το «The Nymphomaniac» εδώ