Buzz

Ο Κιάνου Ριβς σκηνοθετεί ταινία πολεμικών τεχνών: ν’ αρχίσουν τα όργανα

στα 10

«The Man of Tai Chi» είναι ο τίτλος του σκηνοθετικού ντεμπούτου του Κιάνου Ριβς, που έχει την Ανατολή στην ψυχή και την Αμερική στις σκηνές δράσης. Δείτε το τρέιλερ.

Ο Κιάνου Ριβς σκηνοθετεί ταινία πολεμικών τεχνών: ν’ αρχίσουν τα όργανα
Ο Κιάνου Ριβς στα γυρίσματα του «The Man of Tai Chi»

Ενα αστέρι των πολεμικών τεχνών στο Πεκίνο μετατρέπεται σε πληρωμένο δολοφόνο, διστάζοντας όμως να εγκαταλείψει τη φιλοσοφία με την οποία μεγάλωσε. Πέρα από δισταγμούς και διλήμματα, η πρώτη ταινία που σκηνοθετεί ο Κιάνου Ριβς είναι γεμάτη ξύλο, αριστοτεχνικά χορογραφημένο βέβαια, με πρωταγωνιστές τον Αϊκο Αγουάις του «The Raid» αλλά και τον Τάιγκερ Χου Τσεν, έναν από τους βασικούς κασκαντέρ στο «Matrix».

taichi

Η ταινία λέγεται, περιεκτικά, «The Man of Tai Chi» και, ομολογουμένως, αν δεν την υπέγραφε ο Κιάνου Ριβς μάλλον θα την προσπερνούσαμε σα μια ταινία είδους, της σειράς. Το στόρι ακούγεται στερεοτυπικό «ευκολάκι» και η περιγραφή, στο τρέιλερ, με τη βαθιά, δραματική φωνή του ίδιου του Κιάνου δε βοηθά στο χτίσιμο της ατμόσφαιρας, ούτε καν με το ψαρωτικό «Let... the show... begin!» Aλλά οι σκηνές των πολεμικών αναμετρήσεων έχουν δύναμη και ένταση. Δείτε το τρέιλερ παρακάτω κι αν απογοητευτείτε, προτιμήστε τον Κιάνου σε ρόλο παραγωγού - δημοσιογράφου - παρουσιαστή στο εξαιρετικό ντοκιμαντέρ για τη ψηφιακή εποχή του σινεμά, «Side by Side».