Buzz

Ο Ιθαν Χοκ, η Ζιλί Ντελπί και Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ αφιερώνουν στο νέο ελληνικό σινεμά

στα 10

Στην συνέντευξη τύπου για το «Πριν τα Μεσάνυχτα» που ολοκληρώθηκε πριν λίγο, οι συντελεστές του φιλμ, μίλησαν και για το Ελληνικό σινεμά και το σκίτσαραν. Να δείχνει τα δόντια του!

Ο Ιθαν Χοκ, η Ζιλί Ντελπί και Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ αφιερώνουν στο νέο ελληνικό σινεμά

Μια από τις ερωτήσεις που έγιναν από τους δημοσιογράφους που ήταν παρόντες στην συνέντευξη τύπου της ταινίας που μόλις χθες έκανε την πανελλήνια πρεμιέρα της (διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ εδώ) και βγαίνει αύριο και στις ελληνικές αίθουσες, είχε φυσικά να κάνει με τα θετικά και τα αρνητικά της εμπειρίας τους από τα γυρίσματα στην Ελλάδα.

Και οι τρεις με μια φωνή απαντούν: «Δεν υπήρχαν αρνητικά».

«Δεν θέλαμε να φύγουμε όταν τελειώσαμε την ταινία, όλοι θέλαμε να μείνουμε κι άλλο» εξηγεί ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ. «Συνήθως θέλω να πάρω την πρώτη πτήση πίσω στο σπίτι μου όταν έχω γυρίσματα εκτός έδρας, αλλά εδώ δεν συνέβη το ίδιο». «Και να σκεφτείτε ότι οι δυο προηγούμενες ταινίες γυρίστηκαν στο Παρίσι και τη Βιέννη αν αυτό σας λέει κάτι» συμπληρώνει ο Ιθαν Χοκ.

Τι ήταν αυτό που έκανε την εμπειρία τόσο θετική; Το ένα στοιχείο σύμφωνα με τον Λινκλέιτερ, ήταν η ίδια η Ελλάδα: «Πάντα ψάχνω τοποθεσίες που να έχουν κάτι να προσφέρουν κι εδώ είχαμε κάποια αληθινά υπέροχα μέρη διαθέσιμα για γυρίσματα. Ο παραγωγός μου Χρήστος Κωνσταντακόπουλος είχε πρόσβαση σε μερικές τοποθεσίες που ήταν αληθινά μαγικές. Αυτό από μόνο του ήταν ουσιαστικό, αλλά όταν η Ζιλί και ο Ιθαν ήρθαν στην Ελλάδα, ανακάλυψαν στον τόπο μια σειρά από μεταφορές που λειτούργησαν σε τόσα πολλά επίπεδα στην ταινία».

Το άλλο, εξίσου σημαντικό ήταν οι Ελληνες συντελεστές: «Συναντήσαμε μερικούς υπέροχους ανθρώπους που μας στήριξαν πολύ. Η δουλειά με το συνεργείο ήταν υπέροχη. Δεν έφερα τους δικούς μου συντελεστές, δεν έφερα τον διευθυντή φωτογραφίας μου. Η Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη, φίλη μου για πολλά χρόνια, μας έφερε σε επαφή με μερικούς εξαιρετικούς ανθρώπους. Χαίρομαι γιατί αυτή μοιάζει να είναι μια πολύ καλή στιγμή για το ελληνικό σινεμά, το οποίο αποκτά μια όλο και μεγαλύτερη διεθνή φήμη. Είναι υπέροχο που το ζήσαμε από κοντά και υπήρξαμε κομμάτι του όσο είμαστε εδώ, και που είχαμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε με μερικούς τόσο ταλαντούχους ανθρώπους».

Οσο ο Λινκλέιτερ έλεγε τα παραπάνω, ο Ιθαν Χοκ σκίτσαρε στο μπλοκάκι που βρισκόταν μπροστά του. Ενα στόμα που δείχνει τα δόντια του και από κάτω τις λέξεις «New Greek Cinema». Το δικό του σχόλιο για την επιμονή και την δύναμη των ανθρώπων του ελληνικού σινεμά που δεν το βάζουν κάτω.

Μετά το τέλος της συνέντευξης ο Ιθαν Χοκ υπέγραψε στην σελίδα και μας τη χάρισε. Και εμείς με τη σειρά μας το μοιραζόμαστε με σας και το χαρίζουμε σε όσους δείχνουν ακόμη τα δόντια τους, παρ ότι υπάρχουν πολλοί που κάνουν ότι μπορούν για να τους τα σπάσουν...

2


Διαβάστε και δείτε περισσότερα για το «Πριν τα Μεσάνυχτα»: