Buzz

O Γκας Βαν Σαντ στη χώρα του LSD

στα 10

Με το «Restless» να ανοίγει σήμερα στην Αμερική, ο Γκας Βαν Σαντ αποκαλύπτει τα (όχι πολύ σίγουρα) σχέδια του για το μέλλον: ανάμεσα τους το «The Electric Kool-Aid Acid Test» του Τομ Γουλφ και το «The Golden Suicides» σε σενάριο του Μπρετ Ιστον Ελις.

O Γκας Βαν Σαντ στη χώρα του LSD

Δεν θα μπορούσε να υπάρξει ιδανικότερος σκηνοθέτης για να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το χρονικό του Τομ Γουλφ «The Electric Kool-Aid Acid Test» που αφηγείται το οδοιπορικό του συγγραφέα του «Στη Φωλιά του Κούκου» Κεν Κεσι και της μπάντας του, τους Pranksters στην αμερικανική ενδοχώρα με ένα σχολικό λεωφορείο. Διασκευασμένο από τον Ντάστιν Λανς Μπλακ («Milk», «J.Edgar»), το «απόλυτο βιβλίο τους χίπις», όπως χαρακτηρίστηκε από την κριτική περιγράφει ακόμη τα διάσημα πάρτι με τον τίτλο «Acid Test», τις πρώτες εμφανίσεις των The Grateful Dead αλλά και την εξορία του Κεσι στο Μεξικό.

Στις αρχές του χρόνου, ανακοινώθηκε πως ο Λανς Μπλακ αποχώρησε από το σχέδιο. Στη θέση του μισθώθηκε ο σεναριογράφος του «Charlie Bartlett» Γκάστιν Νας, αλλά σε πρόσφατη συνέντευξη του στο πλαίσιο του φεστιβάλ του Τορόντο, ο Βαν Σαντ δήλωσε πως σε κάθε περίπτωση το «The Electric Kool-Aid Acid Test» είναι μια ταινία που θα αργήσουμε ακόμη πολύ να δούμε.

«Εχω δουλέψει για αυτό το σχέδιο πολλά χρόνια. Και ακόμη δεν έχουμε βρει τον ιδανικό τρόπο για να συνδυάσουμε τα διαφορετικά στοιχεία της ιστορίας... Εχουν περάσει τρία χρόνια και ακόμη δεν έχω βρει τις απαντήσεις, οπότε μπορεί να χρειαστούν τρία χρόνια ακόμη για να καταλήξουμε σε ένα τελικό σενάριο. Κανείς δεν ξέρει», δηλώνει ο Βαν Σαντ, ο οποίος φαίνεται ότι θα αργήσει να βρεθεί ξανά στην καρέκλα του σκηνοθέτη.

Ενα άλλο σχέδιο που βρίσκεται στο «συρτάρι» του είναι η διασκευή του «The Golden Suicides» σε σενάριο του Μπρετ Ιστον Ελις που αφηγείται την ιστορία των δύο καλλιτεχνών, του Τζέρεμι Μπλέικ και της Τερέζα Ντάνκαν, που αυτοκτόνησαν μαζί το 2007. Ο Βαν Σαντ, όμως, επιβεβαίωσε πως ακόμη κι αν γίνει η ταινία, δεν θα είναι αυτός ο σκηνοθέτης: «Είχα συμβουλευτικό ρόλο στο σενάριο και αυτό ήταν όλη η συμβολή μου σε αυτό το σχέδιο. Είναι μια εκπληκτική ιστορία».

Φήμες ήθελαν τον Γκασπάρ Νοέ να ενδιαφέρεται για να σκηνοθετήσει το «The Golden Suicides», αλλά για την ώρα τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.

Οσο για τον Βαν Σαντ, το πιο κοντινό ραντεβού για τους θαυμαστές του είναι το «Restless» που θα βγει σύντομα και στις ελληνικές αίθουσες από την Feelgood Entertainment, αλλά και ο πιλότος του τηλεοπτικού «Boss» που θα κάνει πρεμιέρα στο καλωδιακό Starz στις 21 Οκτωβρίου με τον Κέλσι Γκράμερ («Frasier») στο ρόλο του δημάρχου του Σικάγο ο οποίος πάσχει από μια διανοητική ασθένεια την οποία προσπαθεί να κρύψει από το οικογενειακό και πολιτικό του περιβάλλον.

Διαβάστε περισσότερα για το «Restless» εδώ και δείτε παρακάτω το teaser για το «Boss»

Διαβάστε εδώ για το κοινό art project του Γκας Βαν Σαντ με τον Τζέιμς Φράνκο για την επιστροφή στο «Δικό Μου Αϊνταχο»