Buzz

O Ερολ Μόρις επιστρέφει ξανά στη δολοφονία του Τζον Φ. Κένεντι

στα 10

Το «November 22, 1963» είναι η νέα προσθήκη στην έρευνα του Ερολ Μόρις, του σημαντικότερου ίσως εν ζωή ντοκιμαντερίστα της Αμερικής, για τη δολοφονία του Τζον Κένεντι.

O Ερολ Μόρις επιστρέφει ξανά στη δολοφονία του Τζον Φ. Κένεντι

Τον Νοέμβριο του 2011, ο Ερολ Μόρις στην προσωπική του στήλη στους New York Times μια μικρού μήκους ταινία με τίτλο «The Umbrella Man», το οποίο στην πραματικότητα ήταν ένα αυτόνομο απόσπασμα από τη συνάντηση του θρυλικού ντοκιμαντερίστα με τον Τζοζάια Τόμσον, έναν καθηγητή φιλοσοφίας, ασπαστή του Κίρκεγκααρντ, συγγραφέα του «Six Seconds in Dallas», ο οποίος εγκατέλειψε την Ακαδημία κι έγινε ιδιωτικός ντετέκτιβ.

Στο «The Umbrella Man» ο Μόρις εξετάζει τη δολοφονία του Τζον Κένεντι όχι σε σχέση με την επίδραση που είχε ο θανάτός του στην Αμερική και τον υπόλοιπο πλανήτη, αλλά σε σχέση με την έρευνα ως διαδικασία και ουσιαστικά μια μέλέτη πως περίπου μισό αιώνα μετά το συμβάν δεν υπάρχει απόλυτη απάντηση, αλλά πολλές θεωρίες για τι συνέβη πραγματικά.

Δείτε εδώ και διαβάστε περισσότερα για το «The Umbrella Man».

Η συνάντηση του Μόρις και του Τόμσον έγινε το 2010 και οδήγησε σε μια συνέντευξη έξι ωρών. Ενα ακόμη κομμάτι από αυτήν την συνέντευξη, συνοδευόμενο από ανέκδοτο υλικό της στιγμής της δολοφονίας αποτελούν το «22 Νovember, 1963» που ανέβηκε στις 21 Νοεμβρίου του 2013, μια μέρα πριν τα 50 χρόνια της τραγικής επετείου, στους New York Times.

Δείτε το παρακάτω και ανακαλύψτε τον περίπλοκο και ταυτόχρονα απλό τρόπο με τον οποίο ο Μόρις, μέσω του Τόμσον, αναλύει μια από τις πλέον αμφιλεγόμενες δολοφονίες στην ιστορία αυτού του κόσμου, αναδεικνύοντας με τον πιο καθαρό τρόπο τη σχετικότητα της αλήθειας:


Διαβάστε ακόμη: