Buzz

O Ερικ Μπάνα στο ρόλο του Ελβις Πρίσλεϊ!

στα 10

Τον Ελβις Πρίσλεϊ θα υποδυθεί ο Ερικ Μπάνα στο φιλμ «Elvis & Nixon», το οποίο αφηγείται τη διάσημη συνάντηση του βασιλιά του ροκ ν' ρολ με τον Ρίτσαρντ Νίξον το 1970.

O Ερικ Μπάνα στο ρόλο του Ελβις Πρίσλεϊ!

Παράξενη επιλογή, θα έλεγε κανείς, αλλά η εμπιστοσύνη στο ταλέντο του Μπάνα μπορεί να είναι τελικά και ο λόγος για τον οποίο επιλέχθηκε για να υποδυθεί τον Ελβις Πρίσλεϊ στο σκηνοθετικό ντεμπούτου του βρετανού ηθοποιού Κάρι Ελγουες, τον οποίο θα δούμε σύντομα στις «Περιπέτειες του Τεντεν: Το Μυστικό του Μονόκερου».

Το φιλμ που βασίζεται σε όσα συνέβησαν στην πραγματικότητα στις 21 Δεκεμβρίου του 1970, αφηγείται τη συνάντηση των δύο αντρών, μετά από την αίτηση του Πρίσλεϊ να γίνει μυστικός πράκτορας του FBI στο τμήμα της δίωξης ναρκωτικών.

Με ένα γράμμα που έστειλε στον τότε πρόεδρο Νίξον ο Πρίσλεϊ υποστήριζε τα πατριωτικά του αισθήματα και τη θέληση του να βοηθήσει την ανακαμψη της χώρας (διάβαστε ένα απόσπασμα):

«Αγαπητέ Κύριε Πρόεδρε.

Αφήστε με να σας συστηθώ. Είμαι ο Ελβις Πρίσλεϊ και σας θαυμάζω και έχω μεγάλο σεβασμό για την διακυβέρνηση σας. Μίλησα με τον αντιπρόεδρο Αγνιου στο Παλμ Σπρινγκς πριν τρεις εβδομάδες και εξέφρασα την ανησυχία μου για την πατρίδα μου. Η κουλτούρα των ναρκωτικών, οι χίπις, οι "Σπουδαστές για μια Δημοκρατική Κοινωνία", οι "Μαύροι Πάνθηρες» κλπ δεν με θεωρούν εχθρό τους η όπως λένε "κατεστημένο". Εγώ την λέω Αμερική και την λατρεύω. Κύριε, μπορώ και θέλω να προσφέρω υπηρεσίες, ώστε να υπηρετήσω την πατρίδα μου. Δεν έχω άλλη έγνοια και κίνητρο, από το να βοηθήσω την πατρίδα μου

Με σεβασμόΕλβις Πρίσλεϊ»

Στη συνάντηση του με τον Νίξον, ο Πρίσλεϊ θα έφερνε δώρο στον Πρόεδρο οικογενειακές φωτογραφίες του και ένα 45άρι για να κερδίσει τελικά την εκτίμηση του Νίξον και το σήμα του FBI δηλώνοντας πως : «Θεωρώ τους Beatles σημαντική δύναμη αντιαμερικανισμού».

Τον Ρίτσαρντ Νίξον θα υποδυθεί στο φιλμ ο Ντάνι Χιούστον, ενώ ο Ερικ Μπάνα (που θα εκτελέσει και χρέη παραγωγού στην ταινία) ανοίγει τον χορό των Ελβις που θα δούμε φέτος, αφού το «Εlvis & Nixon» προηγείται της βιογραφίας του Ελβις Πρίσλεϊ που ακόμη δεν έχει βρει τον πρωταγωνιστή της.

Διαβάστε περισσότερα εδώ για το επερχόμενο «Fame & Fortune», βασισμένο στη ζωή και το θάνατο του Ελβις Πρίσλεϊ