Buzz

O Batman κλείνει τα 75 και... το γιορτάζει!

στα 10

Για την επέτειο των 75 χρόνων του «Batman», η DC Comics επιστρατεύει τον θρυλικό παραγωγό και animator Μπρους Τιμ. Κι εκείνος φτιάχνει ένα μικρού μήκους φιλμάκι. Δείτε το «Batman: Strange Days».

O Batman κλείνει τα 75 και... το γιορτάζει!

75 χρονών αλλά ποτέ γερασμένος, ο πιο σκοτεινός αντι-ήρωας των DC Comics σβήνει τα επετειακά κεράκια του με μία συγκινητική επιστροφή. Ο θρυλικός animator και παραγωγός Μπρους Τιμ επιστρατεύεται από την DC Entertainment (την εταιρία παραγωγής των DC Comics) και υπογράφει ένα μικρού μήκους φιλμάκι με τίτλο «Batman: Strange Days» - οι πολύ φανατικοί αναγνωρίζετε το κλείσιμο ματιού: «Strange Days» γιατί ο Μπάτμαν θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον σατανικό τρελοεπιστήμονα, Dr. Hugo Strange.

Ο Μπρους Τιμ είναι διάσημος ανάμεσα στους φανατικούς φίλους του σκοτεινού υπερήρωα. Μζί με τον Ερικ Ραντόμσκι είχαν υπογράψει το θρυλικό «Batman: The Animated Series» στις αρχές της δεκαετίας του 90. Με ένα μινιμαλιστικό, art-deco στιλ στο σχέδιο κι έναν πολύ πιο ώριμο, σοβαρό και σκοτεινό τόνο στο ύφος της ιστορίας και την παρουσίαση του χαρακτήρα, αυτή η animation προσέγγιση έστρωσε το δρόμο για ό,τι έκανε κι ο Τιμ Μπάρτον με το «Batman Returns».

1

Χάρη σ' αυτή τη σειρά και στην επιτυχία που είχε στο κοινό, η DC Animated Universe ξεκίνησε το επαναλανσάρισμα πιο σκοτεινών εκδοχών των superheroes δημιουργώντας νέα προφίλ, αλλά και spin-offs με πρωταγωνιστές τους Superman, Τhe Justice League, Static Shock, αλλά και τη διάδοχο ιστορία του Μπρους Γουέιν, Batman Beyond.

Οσο αφορά το «Strange Days»: πρωτοκυκλοφόρησε το 1937 (ήταν το #27 της σειράς) και δημιουργήθηκε από τους Μπομπ Κέιν και Μπιλ Φίνγκερ. Σηματοδοτούσε μία αλλαγή κι αυτό το ίδιο στο look του Μπάτμαν, ο οποίος σκιτσάρεται αφαιρετικά, σκοτεινά - σχεδόν ως βαμπίρ. Αυτή την σέπια, pulp noir αισθητική χρησιμοποιεί και τώρα ο Μπρους Τιμ.

2

Το μικρού μήκους «Batman: Strange Days» δεν είναι η μόνη επετειακή έκπληξη που μας ετοιμάζει η DC Comics. Μία μεγάλου μήκους ταινία, το «Son of Batman» θα κυκλοφορήσει τον Μάιο και θα πιάνει την ιστορία από το σημείο που ο Σκοτεινός Ιππότης μαθαίνει ότι έχει ένα γιο, τον Ντέμιαν, από μία παρελθοντική σχέση του με την κόρη ενός φανατικού εχθρού του.

Ταυτόχρονα, θα γίνει το επαναλανσάρισμα της comic books σειράς Batman Eternal, καθώς και περιμένουμε και την πρεμιέρα του 4ου Arkham Knight video game.

Εμείς φυσικά ανυπομονούμε για το live action «Batman vs Superman»!

Προς το παρόν όμως ας απολαύσουμε το «Batman: Strange Days».

.

Διαβάστε ακόμα: