Buzz

Ο Αντι Σέρκις θα σκηνοθετήσει τη «Φάρμα των Ζώων» του Οργουελ. Σε performance capture, φυσικά!

στα 10

Ο ηθοποιός που την τελευταία δεκαετία αποτελεί μία κατηγορία υποκριτικής από μόνος του, αποφασίζει να περάσει στη σκηνοθεσία. Με τολμηρό υλικό και γνωστό τεχνικό μονοπάτι.

Ο Αντι Σέρκις θα σκηνοθετήσει τη «Φάρμα των Ζώων» του Οργουελ. Σε performance capture, φυσικά!

Τον γνωρίσαμε – αγνώριστο! – ως Γκόλουμ στον «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών». Εγινε ο μετρ της τεχνικής του performance capture, σε σημείο που να διεκδικείται η συμμετοχή του στα Οσκαρ ερμηνείας. Πέρασε από τον «Κινγκ Κονγκ», τον «Πλανήτη των Πιθήκων», τον «Τεντέν» και οδεύει ολοταχώς προς την τριλογία του «Hobbit».

Αλλά ο Αντι Σέρκις έχει ήδη κατακτήσει μια καριέρα αρκετά αντισυμβατική για να σταματήσει εκεί! Το νέο του σχέδιο είναι η σκηνοθεσία και όχι με τυχαία αφορμή: μαζί με τη βρετανική εταιρεία παραγωγής The Imaginarium, εξασφάλισε τα δικαιώματα της κινηματογραφικής διασκευής της «Φάρμας των Ζώων» του Τζορτζ Οργουελ κι ετοιμάζεται να σκηνοθετήσει την ταινία, με performance capture ερμηνείες φυσικά, μια και, ούτως ή άλλως, οι περισσότεροι ήρωες του βιβλίου είναι ζώα!

Να πώς εξηγεί ο Αντι Σέρκις την προσέγγισή του στη σπουδαία λογοτεχνική αλληγορία για τα απολυταρχικά καθεστώτα, την ιστορία μιας αγέλης ζώων σε μια φάρμα, που παίρνουν την εξουσία στα χέρια τους, κάτω από την εξουσία ενός γουρουνιού που ακούει στο όνομα Ναπολέων: «Κρατάμε το ύφος του παραμυθιού, στοχεύοντας στο οικογενειακό κοινό. Δε θα χειριστούμε τις πολιτικές ιδέες της ιστορίας με βαρύ τρόπο. Θα είναι επικεντρωμένο στο συναίσθημα, μ’ έναν τρόπο που νομίζω ότι δεν έχει ξαναγίνει. Η οπτική που θα υιοθετήσουμε θα είναι λίγο διαφορετική απ’ ό,τι συνηθίζεται και εξετάζουμε τους ήρωες κάτω από ένα άλλο πρίσμα.»

Η παραγωγή βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας, με τον Σέρκις και την ομάδα του να οριστικοποιούν τόσο το σενάριο, όσο και τη φόρμα της ταινίας, ωστόσο η δύναμη του μυθιστορήματος του Οργουελ και η επιμονή του Αντι Σέρκις στη διαφορετικότητα της προσέγγισής του, μας κάνουν να ανυπομονούμε για νεώτερα!