Buzz

Το «Nosferatu» αποκτά νέο ριμέικ από τον Ρόμπερτ Εγκερς

στα 10

Μια από τις κλασσικότερες ταινίες τρόμου του σινεμά θα ξαναγυριστεί, από έναν από τους καλύτερους σκηνοθέτες της γενιάς του.

Το «Nosferatu» αποκτά νέο ριμέικ από τον Ρόμπερτ Εγκερς

Ο Ρόμπερτ Εγκερς είναι ένας σκηνοθέτης ο οποίος δεν φοβάται να πει μερικές αρκετά σκοτεινές και ενίοτε εφιαλτικές ιστορίες με τις ταινίες του. Μέσα στον επόμενο μήνα μάλιστα ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα και η νέα του ταινία «The Northman» η οποία είναι γραμμένη από τον Εγκερς και τον Ισλανδό συγγραφέα και ποιητή (και στενό συνεργάτη της Μπιορκ), Σιόν, επηρεασμένη αρκετά από τον «Αμλετ» του Σαίξπηρ. Αλλά μετά από αυτή την ταινία τι;

Φαίνεται πως ο Εγκερς έχει ήδη στα πλάνα του να γυρίσει ένα ριμέικ της κλασσικής ταινίας «Nosferatu, Μια Συμφωνία Τρόμου» του Φρίντριχ Βίλχελμ Μουρνάου με πρωταγωνίστρια και πάλι τη μούσα του, Ανια Τέιλορ-Τζόι, η οποία έχει ήδη παίξει στις δυο από τις τρεις ταινίες του, το «The Witch» και το «The Northman». Σε μια συνέντευξη του στο The New Yorker, o Εγκερς αποκάλυψε πως ο Χάρι Στάιλς ήταν αρχικά να πρωταγωνιστήσει κι αυτός στην ταινία η οποία ετοιμάζεται να αρχίσει τα γυρίσματά της σύντομα στην Πράγα. Αλλά λόγω άλλων υποχρεώσεων του δεν κατάφερε να τον κρατήσει.

Διαβάστε ακόμα: «Ο Φάρος» του Ρόμπερτ Εγκερς γίνεται manga από τον Τζούντζι Ιτο

Nosferatu 607

Επίσης στο άρθρο αναφέρεται πως ο διευθυντής φωτογραφίας των τριών προηγούμενων ταινιών του, Τζάριν Μπλασκ, θα συνεργαστεί και πάλι μαζί του και πως έχει μετακομίσει ήδη στην Πράγα μαζί με την οικογένειά του για να αναλάβει τα καθήκοντά του, ενώ σε λίγο καιρό αναμένεται και μια πιο επίσημη ανακοίνωση για το καστ της ταινίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το «Nosferatu» γίνεται ριμέικ. Το 1979 ο Βέρνερ Χέρτσογκ σκηνοθέτησε την δική του εκδοχή της ταινίας με τίτλο «Nosferatu the Vampyre» με πρωταγωνιστές τους Κλάους Κίνσκι και Ιζαμπέλ Ατζανί.