Φεστιβάλ / Βραβεία

«No Time to Die», ή πώς η πανδημία έκανε τον καινούριο Μποντ... φεστιβαλική ταινία

στα 10

Για πρώτη φορά στην ιστορία, ένας Μποντ θα κάνει πρεμιέρα σε φεστιβάλ - στη Ζυρίχη.

«No Time to Die», ή πώς η πανδημία έκανε τον καινούριο Μποντ... φεστιβαλική ταινία

Η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας «No Time to Die» του Κάρι Φουκουνάγκα θα γίνει στις 28 Σεπτεμβρίου στο Royal Albert Hall του Λονδίνου, παρουσία των συντελεστών. Η ανακοίνωση έγινε μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της ταινίας στο Twitter, διαλύοντας όλες τις φήμες που ήθελαν την ταινία να αναβάλλεται ξανά εξαιτίας του νέου τέταρτου κύματος της πανδημίας που επελαύνει σε όλον τον κόσμο, προκαλώντας ανησυχία αλλά και αβεβαιότητα για την επάνοδο στο φθινόπωρο.

Δείτε κι αυτό: Ladies and gentlemen, James Bond is back!

Ωστόσο, όπως μαθαίνουμε τώρα, ταυτόχρονα με το Λονδίνο, το «No Time to Die» θα κάνει πρεμιέρα και στο 17ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ζυρίχης - κι αυτή θα είναι η πρώτη φορά στην Ιστορία που μια περιπέτεια του Πράκτορα 007 θα προβληθεί στο επίσημο πρόγραμμα ενός φεστιβάλ. Μάλιστα, το Φεστιβάλ της Ζυρίχης θα κάνει και μια ρετροσπεκτίβα στις ταινίες του Μποντ με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Κρεγκ, ο οποίος προφανώς και θα παρευρεθεί στην ελβετική διοργάνωση.

«Νιώθουμε τρομερά χαρούμενοι που θα είμαστε από τους πρώτους στον κόσμο που θα δείξουν στο κοινό την πιο πρόσφατη περιπέτεια του Μποντ,» δηλώνει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ της Ζυρίχης, Κρίστιαν Γιούνγκεν. «Πολεμήσαμε για μήνες να εξασφαλίσουμε αυτή την πρεμιέρα και χρειάστηκε να διαπραγματευτούμε και την τελευταία λεπτομέρεια με τη Universal. Ο Τζέιμς Μποντ δεν έχει ξαναβρεθεί στο επίσημο πρόγραμμα ενός φεστιβάλ. Είμαι επιπλέον χαρούμενος που το Φεστιβάλ της Ζυρίχης τα κατάφερε, γιατί στέλνουμε ένα δυνατό μήνυμα που υπογραμμίζει τη σπουδαιότητα του κινηματογράφου. Η βιομηχανία περιμένει αυτή την ταινία με μεγαλύτερη ανυπομονησία απ' ό,τι για οποιαδήποτε άλλη.»

Διαβάστε ακόμη: Είναι και επίσημο. Η πρεμίερα του «No Time to Die» θα γίνει το Σεπτέμβρη στο Λονδίνο.

Γεγονός είναι πως το «No Time to Die» ήταν από τις πρώτες ταινίες που επηρεάστηκαν από την πανδημία. Μετά από μια πρώτη αναβολή λόγω αλλαγής σκηνοθέτη (τον Ντάνι Μπόιλ αντικατέστησε ο Κάρι Φουκουνάγκα) από τον Νοέμβριο του 2019 στον Φεβρουάριο του 2020 και μετά τον Απρίλιο του 2020, η ταινία αναβλήθηκε για τον Νοέμβριο του 2020, μετά για τον Απρίλιο του 2021 και τελικά για τον Οκτώβριο του 2021.

Αρα, η προβολή του «No Time to Die» αποκτά και συμβολικό χαρακτήρα, μια και η ταινία έγινε, μ' έναν τρόπο, ο «πρεσβευτής» των παθών της κινηματογραφικής βιομηχανίας στη διάρκεια της πανδημίας. Επιπλέον, το Φεστιβάλ της Ζυρίχης είναι ένα ευυπόληπτο, αλλά όχι ανταγωνιστικό, a-list Φεστιβάλ ώστε η κίνηση να προκαλέσει αντιδράσεις από κολοσσούς σαν την επερχόμενη Βενετία. Και, φυσικά, όλες οι φεστιβαλικές διοργανώσεις που ξεκινούν να γίνονται, ξανά, δια ζώσης, αναζητούν τρόπους ν' ανεβάσουν τον πήχυ του glam, ως αποζημίωση για ενάμιση χρόνο online θέασης.

no time to die 607

Στην Αγγλία το «No Time to Die» θα βγει δυο μέρες μετά την πρεμιέρα του, στις 30 Σεπτεμβρίου και μέχρι τις αρχές Οκτώβρη σε όλον τον κόσμο. Στην Ελλάδα η ταινία είναι προγραμματισμένη για έξοδο στις αίθουσες στις 30 Σεπτεμβρίου, σε διανομή της Tulip Entertainment.

Διαβάστε ακόμη: Ανησυχίες, καθυστερήσεις, αναβολές... Η μετάλλαξη Δέλτα αλλάζει τα πλάνα για το φθινόπωρο