Industry

Και το Netflix σταματάει όλες τις παραγωγές του στην Ρωσία

στα 10

Η μεγαλύτερη διαδικτυακή πλατφόρμα στον κόσμο πήρε θέση για τον πόλεμο στην Ουκρανία σταματώντας όλες τις παραγωγές της στην Ρωσία.

Και το Netflix σταματάει όλες τις παραγωγές του στην Ρωσία

Μετά την ανακοίνωση πως τέσσερα μεγάλα στούντιο του Χόλιγουντ αποφάσισαν να αποσύρουν τις ταινίες τους από τη ρωσική αγορά, μέσα σε αυτά έρχεται τώρα να προστεθεί και το Netflix το οποίο κι αυτό αποφάσισε να διακόψει την παραγωγή διαφόρων ρωσικών παραγωγών λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Διαβάστε ακόμα: Κι αν μποϋκοτάρουμε τις ρώσικες ταινίες, ποιος κερδίζει;

Σύμφωνα με το Variety η διαδικτυακή πλατφόρμα αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγή τωρινών αλλά και μελλοντικών σειρών και ταινιών οι οποίες ετοιμάζονται στην Ρωσία όπως τη νέα μεταφορά της «Αννα Καρένινα» του Λέο Τολστόι, η οποία ολοκλήρωσε τα γυρίσματά της τέσσερα χρόνια πριν και θα ήταν η πρώτη σειρά ρωσικής παραγωγής του Netflix. Επίσης το θρίλερ «ZATO» των Ντάρια Ζουκ και Στανισλάβ Λίμπιν, το οποίο εξελίσσεται στην δεκαετία του ’90 ακολουθούσε την πτώση της Σοβιετικής Ενωσης και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε παραγωγή, αλλά τώρα έχει τεθεί σε αναμονή.

Δεν είναι όμως όλοι αρνητικοί απέναντι στις ρώσικες παραγωγές. Το μεγαλύτερο κινηματογραφικό φεστιβάλ στον κόσμο, το Φεστιβάλ των Καννών, αρνείται να μποϋκοτάρει τις ρώσικες ταινίες και στέκεται στο πλευρό όλων των καλλιτεχνών που αντιστέκονται. Παίρνοντας θέση στη συζήτηση γύρω από το μποϋκοτάρισμα των ρώσικων ταινιών, το Φεστιβάλ Καννών δηλώνει πως όσο διαρκεί η απαράδεκτη εισβολή της Ρωσία στην Ουκρανία δεν θα δεχτεί κανέναν επίσημο Ρώσο ή επίσημη αντιπροσωπεία, αλλά παραμένει πάντα ανοιχτό για τις φωνές των καλλιτεχνών από όπου κι αν προέρχονται.