Buzz

Κι όμως η «Nebraska» του Αλεξάντερ Πέιν υπάρχει και... έγχρωμη!

στα 10

Το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται το καλωδιακό κανάλι Epix θα προβάλλει σε παγκόσμια πρώτη την έγχρωμη εκδοχή του «Nebraska» του Αλεξάντερ Πέιν. Ναι, αυτή που ο δημιουργός του δεν θεωρεί ως δική του ταινία.

Κι όμως η «Nebraska» του Αλεξάντερ Πέιν υπάρχει και... έγχρωμη!

ΜΙα επίσκεψη στο επίσημο site του Epix (καλωδιακού καναλιού συνιδιοκτησίας της Paramount, της MGM και της Lions Gate), θα σας πείσει πως η έγχρωμη «Nebraska» όχι μόνο υπάρχει, αλλά και θα προβληθεί το Σαββατοκύριακο back to back με την ασπρόμαυρη εκδοχή που όλοι γνωρίζουμε.

Ο Αλεξάντερ Πέιν είχε δηλώσει στο παρελθόν πως υπάρχει μια έγχρωμη εκδοχή της ταινίας, αλλά μόνο για προβολή σε συγκεκριμένες χώρες όπως η Μολδαβία και η Σιέρα Λεόνε όπου τα τηλεοπτικά συμβόλαια περιλαμβάνουν μόνο «έγχρωμα» προϊόντα. Ταυτόχρονα είχε αποκαλύψει πως η έγχρωμη εκδοχή της ταινίας ήταν προϋπόθεση για να πάρει τη χρηματοδότηση για την ταινία που ήθελε να κάνει και ήλπιζε ποτέ κανείς να μην δει την έγχρωμη «Nebraska», αφού αυτή δεν είναι η ταινία που υπέγραψε και η οποία έφτασε μέχρι τα Οσκαρ - μια υποψηφιότητα μάλιστα για τον Φαίδωνα Παπαμιχαήλ ακριβώς για την υπέροχη ασπρόμαυρη φωτογραφία του.

Οπως είχε δηλώσει και στη συνέντευξη του στο Flix (διαβάστε την ολόκληρη εδώ): «Το 99% των ταινιών που αγαπώ είναι ασπρόμαυρες. Το χρώμα μπήκε στο σινεμά για εμπορικούς λόγους. Καλλιτεχνικά όμως, η τέχνη βρίσκεται στο ασπρόμαυρο. Δεν μπορεί να είσαι σκηνοθέτης και να μη θελήσεις να κάνεις μία ασπρόμαυρη ταινία. Το στούντιο φυσικά αντέδρασε. Κι εκεί έθεσα τα όριά μου. Σηκώθηκα κι έφυγα. Ηταν για μένα απαράβατος όρος. Μπορείτε να μου εξηγήσετε κάτι; Είδαν λιγότεροι άνθρωποι το "Οργισμένο Είδωλο" ή το "Μανχάταν" ή τη "Λίστα του Σίντλερ" γιατί ήταν ασπρόμαυρες ταινίες;»

Nebraska

Σε άλλες δηλώσεις του μέσα στο χρόνο ο Αλεξάντερ Πέιν είχε δηλώσει πως η έγχρωμη εκδοχή του «Nebraska» είναι πανέμορφη, αλλά δεν είναι μια καλή ταινία, ενώ ο συμπαραγωγός της ταινίας Αλμπερτ Μπέργκερ δηλώνει άγνοια για το γεγονός πως θα προβληθεί η έγχρωμη εκδοχή της ταινίας στην Αμερική.

Δείτε εδώ το τρέιλερ που διαφημίζει την έγχρωμη πρεμιέρα του «Nebraska»:


Διαβάστε ακόμη: