Buzz

H Μυρσίνη Αριστείδου ετοιμάζεται για το «Iris» σε συμπαραγωγή της Road Movies του Βιμ Βέντερς

στα 10

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Κύπριας σκηνοθέτη βρίσκεται στο στάδιο της προπαραγωγής. Το πρότζεκτ βραβεύτηκε το Νοέμβριο που μας πέρασε στην Αγορά του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Flix Team
H Μυρσίνη Αριστείδου ετοιμάζεται για το «Iris» σε συμπαραγωγή της Road Movies του Βιμ Βέντερς

Οι μικρού μήκους της Μυρσίνη Αριστείδου έχουν προβληθεί ανάμεσα σε άλλα σε φεστιβάλ όπως αυτό του Τορόντο, του Βερολίνου και της Τραιμπέκα («Σεμέλη»), αλλά και στο διαγωνιστικό Orizzonti του Φεστιβάλ της Βενετίας, η το Sundance («Αρια»).

Δείτε ακόμη: Ο «Πρώτος Ερωτας» του Χάρη Ραφτογιάννη στο Εθνικό Διαγωνιστικό του Κλερμόν-Φεράν

Μυρσίνη Αριστείδου 607 Μυρσίνη Αριστείδου

Το «Iris» θα είναι η πρώτη της μεγάλου μήκους ταινία, μια παραγωγή Κύπρου (Filmblades, 1.61 Films) και Ελλάδας (Graal), με παραγωγούς ακόμη τη γαλλική The Living και τη γερμανική Road Movies του Βιμ Βέντερς. Το project εξελίχθηκε με την βοήθεια του residency της Cinefondation του Φεστιβάλ των Καννών, του Berlinale Talents και του Torino Film Lab, μεταξύ άλλων. Πρόσφατα το project, εκτός από την ειδική μνεία που κέρδισε στη Θεσσαλονίκη, στο τμήμα συμπαραγωγών Crossroads, εξασφάλισε χρηματοδότηση από την German-French Funding Committee που είναι μια πρωτοβουλία Γερμανικού Κέντρου Κινηματογράφου (FFA) και αντίστοιχου γαλλικού (CNC).

Διαβάστε επίσης: Το «Pari» του Ελληνο-Ιρανού Σιαμάκ Ετεμάντι θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Πανόραμα του 70ού Φεστιβάλ Βερολίνου

iris 607

To «Iris» είναι η ιστορία ενηλικίωσης ενός κοριτσιού 13 ετών που ξεκινά ένα ταξίδι αναζήτησης του απόντα εδώ και πολύ καιρό πατέρα της, όταν ένα πρόβλημα προκύπτει στο σχολείο της και φέρνει στον νου τον τόνο και το ύφος των δυο βραβευμένων μικρού μήκους της σκηνοθέτιδας μέχρι τώρα, αλλά ειδικότερα της πρώτης της, «Σεμέλη», αφού μοιάζει σαν μια μετεξέλιξη εκείνης της ιστορίας και των θεματικών της.

Δείτε ακόμη: Το «Digger» του Τζώρτζη Γρηγοράκη έχει επίσημη πρώτη στο Πανόραμα του 70ού Φεστιβάλ Βερολίνου