Buzz

Αυτές είναι οι ταινίες που βλέπουν ξανά και ξανά οι Αμερικάνοι

στα 10

Χρησιμοποιώντας στοιχεία από περισσότερους από 1000 ερωτηθέντες, το Five Thirty Eight κατέληξε στη λίστα με τις ταινίες που οι Αμερικάνοι βλέπουν ξανά και ξανά μέσα στα χρόνια.

Αυτές είναι οι ταινίες που βλέπουν ξανά και ξανά οι Αμερικάνοι

Γνωρίζαμε καλά πως το «Μια Υπέροχη Ζωή» του Φρανκ Κάπρα είναι η ταινία που όλοι οι Αμερικάνοι βλέπουν τουλάχιστον μια φορά το χρόνο - τα Χριστούγεννα. Και κανείς δεν είχε αμφιβολία πως ο «Μάγος του Οζ», το «Οσα Παίρνει ο Ανεμος» και «Η Μελωδία της Ευτυχίας» είναι τρεις από τις ταινίες που θα συνεχίζουν να συγκινούν κάθε γενιά θεατών όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Η λατρεία όμως των Αμερικάνων για το «Star Wars» ξεπερνάει κάθε προηγούμενο, όπως και τα σύγχρονα έπη του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» και του «Χάρι Πότερ» που εισέβαλαν με θράσος στις λίστες με τις αγαπημένες ταινίες του έθνους μάλλον για να μείνουν για πάντα.

Διαβάστε ακόμη: Το IMDB κλείνει τα 25 και αυτές είναι οι 25 ταινίες που αγάπησαν πιο πολύ οι χρήστες του ανά χρονιά

Wizard of Oz O Μάγος του Οζ

Η λίστα που ακολουθεί είναι φυσικά ενδεικτική - αφού προκύπτει από δείγμα 1.169 θεατών κάθε φύλου και ηλικίας, αλλά δίνει το στίγμα μερικών από τις πιο κλασικές ταινίες που θα παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις όσο η ερώτηση «Τι να δούμε σήμερα;», ζητάει ως απάντηση κάτι... αγαπημένο.

Most Rewatchable Movies Ever

Σημειώνουμε εδώ πως η έρευνα ομαδοποίησε τα «Star Wars» χωρίς να ξεχωρίσει κάποια ταινία της σειράς, όπως το ίδιο συνέβη και με το «Νονό», τον «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» και τη σειρά ταινιών του «Χάρι Πότερ». Ενδεικτική είναι και η διαφορετική προτίμηση ανδρών και γυναικών για τις ταινίες που θέλουν να βλέπουν ξανά και ξανά.

Most Rewatchable Movies Ever

It's a Wonderful Life 607 Μια Υπέροχη Ζωή

Διαβάστε ακόμη: