Φεστιβάλ / Βραβεία

Ακόμα ένα βραβείο για το «Miss Violence» στο Φεστιβάλ της Στοκχόλμης

στα 10

Με το βραβείο καλύτερου σεναρίου τιμήθηκαν οι Αλέξανδρος Αβρανάς και Κώστας Περούλης για την ταινία «Miss Violence» στο πλαίσιο του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Στοκχόλμης.

Ακόμα ένα βραβείο για το «Miss Violence» στο Φεστιβάλ της Στοκχόλμης

Το 24 Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Στοκχόλμης (6-17 Νοεμβρίου) παρουσίασε συνολικά 170 ταινίες, από περισσότερες από 40 χώρες. Το Διαγωνιστικό του τμήμα φιλοξενούσε 19 ταινίες, ανάμεσα στις οποίες τα «The Selfish Giant» της Κλιό Μπάρναρντ, «12 Years a Slave» του Στηβ Μακουίν, «Μέλι» της Βαλέρια Γκολίνο, το «Luton» του Μιχάλη Κωνσταντάτου και το «Miss Violence» του Αλέξανδρου Αβρανά.

Χθες βράδυ ανακοινώθηκαν τα βραβεία κι οι Αλέξανδρος Αβρανάς και Κώστας Περούλης κέρδισαν ακόμα ένα: το βραβείο καλύτερου σεναρίου. Να θυμίσουμε ότι η επιτυχημένη φεστιβαλική πορεία του «Miss Violence» ξεκίνησε με τον Αργυρό Λέοντα στο 70ο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας, ενώ o πρωταγωνιστής της, Θέμης Πάνου τιμήθηκε με το βραβείο Α’ Αντρικού Ρόλου για την ερμηνεία του.

1

Στο ίδιο φεστιβάλ η ταινία απέσπασε τα βραβεία Arca CinemaGiovani Καλύτερης ταινίας και Fedeora από την Ομοσπονδία Κριτικών Κινηματογράφου της Ευρώπης και της Μεσογείου. Παράλληλα, στην Ολυμπία Μυτιληναίου, διευθύντρια φωτογραφίας, απονεμήθηκε το πρώτο βραβείο στο τμήμα ξενόγλωσσων ταινιών για την εξαιρετική δουλειά της στα 18α διεθνή βραβεία κινηματογράφου Gianni di Venanzo.

2

Βραβεία και διακρίσεις συνεχίστηκαν στα φεστιβάλ του Ρέικιαβικ (όπου τιμήθηκε με ειδική μνεία από την κριτική επιτροπή), του Ζάγκρεμπ, του Σάο Πάολο και του Μόντρεαλ όπου και απέσπασε το βραβείο καινοτομίας Daniel Langlois.

Και ακόμα η κινηματογραφική χρονιά βρίσκεται στην αρχή της...

Περισσότερα για το «Miss Violence»: