Buzz

Από τους X-Men στον Σούπερμαν. Ο Μάθιου Βον είναι ο σκηνοθέτης που χρειάζεται η DC για να απογειωθεί

στα 10

Η DC αφήνει πίσω την καταχνιά και την μαυρίλα των προηγούμενων ταινιών της και φέρνει στο προσκήνιο ένα σκηνοθέτη που θα βάλει λίγο παραπάνω χρώμα στον Ανθρωπο από Ατσάλι. Και ίσως του χρειάζεται.

Από τους X-Men στον Σούπερμαν. Ο Μάθιου Βον είναι ο σκηνοθέτης που χρειάζεται η DC για να απογειωθεί

Το κινηματογραφικό reboot του Σούπερμαν δεν ήταν και αυτό περιμέναμε. Μέσα στην υπερβολική σοβαροφάνεια της και την παγερά αδιάφορη ιστορία του, το «Man of Steel» του Ζακ Σνάιντερ αποδείχτηκε άλλο ένα τυπικό blockbuster. Ούτε η, άτυπη, συνέχειά του με το «Batman vs Superman» δεν κατάφερε να κάνει τον Σνάιντερ να πετύχει αυτό που έκανε την τριλογία του Μπάτμαν του Κρίστοφερ Νόλαν τόσο πετυχημένη. Και η DC Comics χρειάζονταν όλο αυτό το εγχείρημα να πετύχει μιας και οι ταινίες αυτές σηματοδοτούσαν την έναρξη του δικού της κινηματογραφικού expanded universe.

Διαβάστε ακόμα: To νέο τρέιλερ του «Wonder Woman» κάνει θαύματα

vaughn

Με τον Σνάιντερ να αποχωρεί από το franchise, η DC και η WB αποφάσισαν να βγουν στο ψάξιμο ενός άλλου, καταλληλότερου, σκηνοθέτη για να αναλάβει την συνέχεια του «Man of Steel». Σύμφωνα με αρκετές πληροφορίες, ο σκηνοθέτης των ταινιών «X-Men: First Class» και «Kingsman: The Secret Service» Μάθιου Βον, είναι η πρώτη επιλογή των στούντιο για να αναλάβει την σκηνοθεσία, ενώ οι ίδιες πληροφορίες θέλουν να έχουν ήδη ξεκινήσει οι πρώτες συζητήσεις με τον σκηνοθέτη.

Αν και ακόμα δεν έχει κλειστεί κάποια συμφωνία, τον Βον έχουν πλησιάσει διάφοροι αντιπρόσωποι του στούντιο, χωρίς όμως να έχουν καταλήξει κάπου. Για την ιστορία, ο Βον είχε πλησιάσει το 2010 την WB με τις δικές του ιδέες για το «Man of Steel», αλλά τότε οι σεναριογράφοι Κρίστοφερ Νόλαν και Ντέιβιντ Σ. Γκόγιερ είχαν αποφασίσει να δώσουν την ταινία στον Σνάιντερ. Τότε ο Βον είχε πει τα εξής: «Eλπίζω να μην το κάνουν πολύ σοβαρό. Νομίζω πως είναι το μοναδικό πράγμα που δεν χρειάζεται ο Σούπερμαν, να γίνει μια σοβαρή ταινία τύπου τριλογία του ‘Dark Knight’. Ο Σούπερμαν είναι γεμάτος χρώματα και διασκέδαση, ή τουλάχιστον θα έπρεπε να είναι, για μένα».

Διαβάστε ακόμα: Οχι, ο Μπεν Αφλεκ δεν θα σκηνοθετήσει τελικά τον επόμενο «Batman»

superman

Ίσως και αυτή η δήλωση είναι που έκανε την DC και την WB να τον προσεγγίσουν. Ίσως κατάλαβαν πως η τόση μαυρίλα και ο ζόφος κόσμος των ταινιών αυτών ήταν αυτά που συντέλεσαν στην απογοήτευση που προκάλεσαν στους πραγματικούς θαυμαστές του Σούπερμαν. Μπορεί λίγο παραπάνω χρώμα και μια πιο ανάλαφρη προσέγγιση να βοηθήσει τον Σούπερμαν, και την ίδια την ταινία, να απογειωθεί.

Διαβάστε περισσότερα: