Buzz

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους κινηματογράφους στην Αγγλία

στα 10

Το μέτρο θεωρήθηκε απαραίτητο για την αποτροπή ενός δεύτερου γύρου έξαρσης της πανδημίας σε μια από τις χώρες που επλήγησαν πιο πολύ από τον Covid-19.

Flix Team
Υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους κινηματογράφους στην Αγγλία

Υποχρεωτικές είναι οι μάσκες στους κινηματογράφους στην Αγγλία από τις 8 Αυγούστου, σύμφωνα με κυβερνητική εντολή, η οποία προήλθε από το φόβο ενός δεύτερου γύρου έξαρσης της πανδημίας, με τη χώρα να μετράει έτσι κι αλλιώς αύξηση κρουσμάτων και το φόβο των ειδικών να γιγαντώνεται.

Η ανακοίνωση του μέτρου συμπίπτει με την επανέναρξη της κινηματογραφικής αλυσίδας Cineworld, που ανοίγει τώρα για πρώτη φορά μετά το lockdown τα 99 σινεμά της σε όλη τη χώρα. Η απαγόρευση για τους κινηματογράφους είχε αρθεί αρχές Ιουλίου, αλλά δεν είχαν ανοίξει όλες οι αίθουσες στην Αγλλία.

Διαβάστε ακόμη: Bad break: ο Μπράιαν Κράνστον κόλλησε Covid 19 και σήμερα δωρίζει πλάσμα

Η χρήση της μάσκας στον κινηματογράφο δεν είναι ένα προφανές μέτρο και το υποχρεωτικό του μέτρου - στις περισσότερες χώρες παραμένει προαιρετικό - δημιουργεί εδώ και καιρό μεγάλη συζήτηση ανάμεσα στους ανθρώπους της κινηματογραφικής αγοράς. Για πολλούς η μάσκα απωθεί το θεατή από το να επισκεφθεί τον κινηματογράφο, δημιουργεί έξτρα πρόβλημα στην κατανάλωση ποτών και τροφίμων, ενώ δίνει την αίσθηση πως το σινεμά γενικά δεν είναι ένας ασφαλής χώρος.

Αναμένουμε να δούμε πώς θα ανταποκριθούν οι θεατές στο μέτρο και αν τελικά η μάσκα θα ρίξει ακόμη περισσότερο το (πεσμένο) ηθικό των κινηματογράφων.

Διαβάστε ακόμη: Blockbusters: Το καλοκαίρι 2020 αναβάλλεται