Industry

Οι μάσκες είναι τώρα υποχρεωτικές καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής των θεατών στις αίθουσες της Γαλλίας

στα 10

Τα νέα πιο αυστηρά μέτρα ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό της χώρας, Ζαν Καστέξ.

Οι μάσκες είναι τώρα υποχρεωτικές καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής των θεατών στις αίθουσες της Γαλλίας

Μπορεί οι μέχρι τώρα ανακοινώσεις να έκαναν υποχρεωτική την χρήση της μάσκας, μόνο στους εκτός της αίθουσας χώρους των κινηματογράφων, δίνοντας στους θεατές την δυνατότητα να επιλέγουν αν θα την φορούν αφού καθίσουν στην θέση τους, αλλά καθώς τα κρούσματα του κορονοϊού αυξάνονται στη Γαλλία, τα δεδομένα άλλαξαν.

Τώρα όσοι βλέπουν σινεμά θα πρέπει να φορούν την μάσκα τους και στη διάρκεια της ταινίας, κάτι που όπως επισημαίνουν οι άνθρωποι του σινεμά ίσως ενθαρρύνει ένα κοινό μεγαλύτερης ηλικίας να επισκεφθούν τους κινηματογράφους αφού πιθανότατα, θα νιώθουν πιο ασφαλείς. Από την άλλη ίσως να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα στους νεότερους θεατές που νιώθουν πιο άνετα να ρισκάρουν την υγεία τους μη φορώντας την μάσκα τους.

Δείτε ακόμη: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους κινηματογράφους στην Αγγλία

cinema masks 607

Αντίθετα από άλλες χώρες, η Γαλλία δεν έχει επιβάλει περιορισμούς στην χωρητικότητα των αιθουσών, αλλά επιτρέπει στους θεατές να κάθονται μόνο σε αποσταση ενός μέτρου ο ένας από τον άλλο. Τα σινεμά στη χώρα άνοιξαν στις 22 Ιουνίου κι από τότε κάθε εβδομάδα περίπου ένα εκατομμύριο θεατές κατά μέσο όρο επισκέπτονται τις αίθουσες. Ενας αριθμός που μπορεί να ακούγεται μεγάλος, αλλά που δεν παύει να είναι τέσσερις φορές χαμηλότερος από πριν, κάτι που ίσως αλλάξει με την έλευση του «Tenet» στις αίθουσες, το οποίο δείχνει να τα πηγαίνει όσο καλά ήλπιζαν όλοι ακόμη κι αν οι επίσημοι αριθμοί των εισιτηρίων δεν θα ανακοινωθούν πριν τις 31 Αυγούστου.

Να θυμίσουμε ότι και στην Ελλάδα είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας στα κλειστά σινεμά μέχρι και τις 31 Αυγούστου και αναμένεται σύντομα νέα οδηγία για την συνέχεια.

Δείτε επίσης: #SaveYourCinema: Περισσότεροι από 200.000 αμερικανοί έγραψαν στο Κογκρέσο ζητώντας να στηρίξει τους κινηματογράφους