Buzz

To βρώμικο παρελθόν του Μαρκ Γουόλμπεργκ (ξανά) στην επιφάνεια

στα 10

Οταν ήταν άγριος έφηβος ο Μαρκ Γουόλμπεργκ συμμετείχε σε μια ρατσιστική επίθεση. Τριάντα χρόνια μετά, το βρώμικο παρελθόν του τον κυνηγάει ακόμη...

To βρώμικο παρελθόν του Μαρκ Γουόλμπεργκ (ξανά) στην επιφάνεια

Ο Μαρκ Γουόλμπεργκ δεν ήταν πάντοτε ένας σπουδαίος ηθοποιός και σίγουρα δεν ήταν πάντοτε ένα σπουδαίος άνθρωπος.

Μια υπόθεση που δεν έχει φτάσει ακόμη στα δικαστήρια, υπενθυμίζει πως πίσω στα 80s, ο Γουόλμπεργκ ήταν μέλος μιας λευκής συμμορίας που οργάνωνε ρατσιστικές επιθέσεις στους κακόφημους δρόμους της Βοστόνης.

Το Νοέμβριο που μας πέρασε, ο Μαρκ Γουόλμπεργκ κατέθεσε αίτηση διαγραφής από το ποινικό του μητρώο όλων των καταδικαστικών αποφάσεων που αφορούν το ονομά του, ομολογώντας πως την εποχή εκείνη ήταν ένας έφηβος εγκληματίας μπλεγμένος στα ναρκωτικά, το ποτό και τις λάθος παρέες, αλλά πως εκείνα τα χρόνια είναι πολύ μακριά αφού τώρα πια είναι ένας επιτυχημένος ηθοποιός, με επιχειρήσεις και φιλανθρωπικό έργο που επικεντρώνεται στους προβληματικούς εφήβους.

«Δεν νομίζω ότι πρέπει να συγχωρεθεί», δηλώνει σήμερα η 38χρονη Κρίστιν Ατγουντ, ένα από τα θύματα του Γουόλμπεργκ και της παρέας του το 1986 που βρέθηκε να πετροβολείται και να δέχεται λεκτικές επιθέσεις λόγω του μαύρου χρωματός της. «Δεν με ενδιαφέρει ποιος είναι. Δεν μπορεί να εξαιρεθεί. Αν είσαι ρατσιστής είσαι πάντα ρατσιστής. Και είναι λάθος του να θέλει να σβήσει το παρελθόν.»

Mark Walhlberg 607 O Μαρκ Γουόλμπεργκ (aka Μαρκι Μαρκ) όταν έκανε τα πρώτα βήματά του στο μόντελινγκ

Το 1988, ο Γουόλμπεργκ είχε επιτεθεί σε δύο άντρες από το Βιετνάμ, στην προσπάθειά του να κλέψει μπίρες. Η επίθεση κατέληξε με τον ένα άντρα στο νοσοκομείο και με τον Γουόλμπεργκ στη φυλακή.

«Εχω απολογηθεί πολλές φορές», δήλωσε ο Μαρκ Γουόλμπεργκ στο Associated Press. «Η πρώτη ευκαιρία που είχα να απολογηθώ ήταν στο δικαστήριο όταν καταδικάστηκα σε φυλάκιση. Εκανα το χρέος μου στην κοινωνία και συνεχίζω να κάνω ότι μπορώ για τα λάθη μου.»

Τα θύματα του Μαρκ Γουόλμπεργκ έχουν διχαστεί. Κάποια από αυτά έχουν συμφωνήσει να συνηγορήσουν στο καθάρισμα του ποινικού του μητρώου ενώ άλλα, όπως η Κρίστιν Ατγουντ, επιμένουν: «Ηταν ένα έγκλημα μίσους και αυτό δεν πρέπει ποτέ να φύγει από το ποινικό του μητρώο.»

Διαβάστε ακόμη: