Buzz

Προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών προλογίζουν τις προβολές του «Μανιφέστο» με την Κέιτ Μπλάνσετ

στα 10

Καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι και ακαδημαϊκοί πλαισιώνουν με τις γνώσεις τους τις προβολές της ταινίας του Γιούλιαν Ρόζενφελντ στον Δαναό και στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Flix Team
Προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών προλογίζουν τις προβολές του «Μανιφέστο» με την Κέιτ Μπλάνσετ

Μία ταινία-φόρος τιμής στις πιο ενθουσιώδεις καλλιτεχνικές δηλώσεις του 20ού αιώνα. Η Κέιτ Μπλάνσετ, μία από τις καλύτερες ηθοποιούς του παγκόσμιου κινηματογράφου και του θεάτρου, και ο Γιούλιαν Ρόζενφελντ, ένας από τους κυριότερους σύγχρονους δημιουργούς με παρουσία στο Museum of Modern Art (MoMA) της Νέας Υόρκης και τη Saatchi Gallery του Λονδίνου, συμπράττουν σε έναν κινηματογραφικό διάλογο που εμπνέεται από τα μεγάλα καλλιτεχνικά μανιφέστα. Από τους φουτουριστές και τους ντανταϊστές, στην Pop Art, τον Λαρς φον Τρίερ και τον Τζιμ Τζάρμους, μία διερεύνηση στις επιδόσεις και τις πολιτικές επιπτώσεις αυτών των διακηρύξεων.

Η Κέιτ Μπλάνσετ όχι σε έναν, αλλά σε 13 ρόλους, ερμηνεύει τα μεγάλα καλλιτεχνικά μανιφέστα: Φουτουρισμός, Ντανταϊσμός, Fluxus, Καταστασιασμός, Δόγμα 95 και άλλες αρχιτεκτονικές και καλλιτεχνικές διακηρύξεις, συνθέτοντας ένα μανιφέστο των μανιφέστων. Η βραβευμένη Αυστραλή ηθοποιός ενσαρκώνει 13 διαφορετικούς χαρακτήρες, μεταξύ των οποίων μία δασκάλα, μία παρουσιάστρια, μία εργάτρια, έναν άστεγο και μία ναρκομανή, αναζητώντας τον ρόλο του καλλιτέχνη στη σύγχρονη κοινωνία.

Από την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, το «Μανιφέστο» του Γιούλιαν Ρόζενφελντ κυκλοφορεί και στις ελληνικές αίθουσες από την Danaos Films, η οποία έχει προσκαλέσει προσωπικότητες των τεχνών, δημοσιογράφους και ακαδημαϊκούς, προκειμένου να πλαισιώσουν με τις γνώσεις τους τις προβολές των 20:15 στον Δαναό (κάθε μέρα από 30/11 έως 6/12) και των 21:30 στη Στέγη, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, τις προβολές προλογίζουν:

Στον κινηματογράφο Δαναό

  • Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, 20:15: Θανάσης Λάλας (δημοσιογράφος)

  • Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου, 20:15: Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος (σκηνοθέτης)

  • Σάββατο και Κυριακή 2 & 3 Δεκεμβρίου: Αθανασία Κανελλοπούλου (χορογράφος) - η εισαγωγή της περιλαμβάνει Μανιφέστο - Περφόρμανς

  • Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, 20:15: Μαρία Καλλιμάνη (ηθοποιός)

  • Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, 20:15: Νίκος Σούλης (αρχιτέκτονας)

  • Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, 20:15: Μαρία Κομνηνού (ακαδημαϊκός)

Στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

  • Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, 21:30: Χρήστος Μήτσης (κριτικός κινηματογράφου)

Manifesto 607

Διαβάστε ακόμη