Buzz

Αποθεώστε την Κέιτ Μπλάνσετ σε έναν από τους 13 ρόλους της στο «Manifesto» του Τζούλιαν Ρόζεφελντ

στα 10

Μια παρουσιάστρια ειδήσεων που μιλάει για την αλήθεια της τέχνης! Η Κέιτ Μπλάνσετ σε μια πρώτη σκηνή από το «Manifesto» του Τζούλιαν Ρόζεφελντ.

Αποθεώστε την Κέιτ Μπλάνσετ σε έναν από τους 13 ρόλους της στο «Manifesto» του Τζούλιαν Ρόζεφελντ

Μπορούν τα καλλιτεχνικά μανιφέστα της ιστορίας να εφαρμοστούν στη σύγχρονη κοινωνία; Ενας φόρος τιμής στις πιο παθιασμένες καταθέσεις και στους πρωτοπόρους της τέχνης του 20ού αιώνα, από τους Φουτουριστές και τους Ντανταϊστές στην Pop Art, το Fluxus, τον Λαρς φον Τρίερ και τον Τζιμ Τζάρμους, αυτή η σειρά από αναπαραστάσεις, ερμηνευμένες από την Κέιτ Μπλάνσετ, εξερευνά τα επιτελεστικά συστατικά και την πολιτική σημασία αυτών των διακηρύξεων.

Κάπως έτσι περιγράφει η επίσημη σύνοψη του «Manifesto», το πείραμα του Γερμανού καλλιτέχνη Τζούλιαν Ρόζεφελντ. Στο κέντρο του, η ασυναγώνιστη Κέιτ Μπλάνσετ υποδύεται 13 διαφορετικούς χαρακτήρες, μέσα από τους οποίους ζωντανεύουν οι αρχές των σημαντικότερων καλλιτεχνικών κινημάτων του 20ού αιώνα.

Δείτε κι αυτό: Η Κέιτ Μπλάνσετ μεταμορφώνεται σε γυναίκα αράχνη στο απόκοσμο τρέιλερ του «Red»

Manifesto 607

Manifesto 607

Δείτε παρακάτω την Κέιτ Μπλάνσετ να υποδύεται έναν από τους 13 ρόλους της ταινίας - μια παρουσιάστρια ειδήσεων που αναπαράγει ένα κείμενο της Αμερικανίδας καλλιτέχνιδος Ελέιν Στούρτεβαντ γύρω από την αλήθεια και την ειλικίρινεια της τέχνης.

Το «Manifesto» του Τζούλιαν Ρόζεφελντ θα βγει και στις ελληνικές αίθουσες από το φθινόπωρο σε διανομή της Danaos Films.

Διαβάστε περισσότερα: