Buzz

O Μάικλ Φασμπέντερ είναι ο Μάκβεθ!

στα 10

Τα γυρίσματα του «Μάκβεθ» του Τζάστιν Κέρζελ έχουν ξεκινήσει και αυτές είναι οι πρώτες φωτογραφίες των πρωταγωνιστών του, του Μάικλ Φασμπέντερ στο ρόλο του Μάκβεθ και της Μαριόν Κοτιγιάρ στο ρόλο της Λαίδης Μακβέθ.

O Μάικλ Φασμπέντερ είναι ο Μάκβεθ!

Αν μιλάμε για σαιξπηρικό μπουναμά, ας μιλάμε για τον «Μάκβεθ» του Αυστραλού Τζάστιν Κέρζελ (οι πιο μυημένοι τον γνωρίζουν από το «Snowtown» που αναστάτωσε το Φεστιβάλ Καννών το 2011) με τον Μάικλ Φασμπέντερ στο ρόλο της ζωής του και άξια Λαίδη στο πλευρό του την Μαριόν Κοτιγιάρ.

Η εκδοχή του Κέρζελ θα τοποθετηθεί στο σκηνικό του 11ου αιώνα, αλλά με την ιστορία κομμένη στα μέτρα μιας κινηματογραφικής μεταφοράς που δεν φιλοδοξεί να διαρκεί τρεις και πλέον ώρες. «Υπάρχει ζωντάνια και ευφυία στο σενάριο», δηλώνει ο ίδιος ο Φασμπέντερ που αρνείται να δει τον Μάκβεθ ως «κακό».

«Εχω πάντα πρόβλημα με αυτή τη λέξη. Δεν σου δίνει καμία πληροφορία ή με βοηθάει με οποιονδήποτε τρόπο. Θέλω να βρω τα κίνητρα του χαρακτήρα. Δεν νομίζω ότι ο Μάκβεθ είναι κακός. Νομίζω πως είναι κατεστραμμένος. Οταν τον συναντάμε, είναι ένας άνδρας καλός όσο του επιτρέπουν οι περιστάσεις. Υπηρετεί το βασίλειό του και προσέχει τους στρατιώτες του.»

Ολοι οι ηθοποιοί θα μιλούν αγγλικά με σκοτζέζικη προφορά, προκειμένου να μείνουν πιστοί στο κείμενο του Σαίξπηρ, αλλά το ίδιο δεν θα ισχύσει για την Μαριόν Κοτιγιάρ η οποία θα διατηρήσει τη γαλλική της προφορά. «Νιώσαμε πως θα ήταν παράλογο να την βάλουμε να μιλάει Σκοτζέζικα», δηλώνει ο Φασμπέντερ σε συνέντευξή του. «Δεν θα ήταν παράλογο να συμπεράνουμε πως ο χαρακτήρας της πέρασε χρόνια σε γαλλική αυλή.»

Η ταινία βρίσκεται σε γυρίσματα αυτήν την εποχή και μόλις κυκλοφόρησαν οι δύο πρώτες φωτογραφίες με τον Μάικλ Φασμπέντερ και τη Μαριόν Κοτιγιάρ, εν αναμονή του 67ου Φεστιβάλ Καννών όπου αναμένεται πως η Weinstein Company που έχει αναλάβει τη διεθνή διανομή της θα παρουσιάσει και το πρώτο υλικό στο Market αναζητώντας υποψήφιους αγοραστές.

2

2

2

Διαβάστε ακόμη: