Buzz

Λίγο πριν το «Βαλέριαν», ο Λικ Μπεσόν μάς προτρέπει να είμαστε... οπτιμιστές

στα 10

Σε μια χειμαρρώδη συνέντευξη στο Vulture, ο Λικ Μπεσόν εξηγεί, πειστικά και πρωτότυπα, πώς το μέλλον είναι δικό μας, για να το κάνουμε ό,τι θέλουμε!

Λίγο πριν το «Βαλέριαν», ο Λικ Μπεσόν μάς προτρέπει να είμαστε... οπτιμιστές

Βλέποντας και μόνο το τελευταίο τρέιλερ του «Βαλέριαν και η Πόλη με τους Χίλιους Πλανήτες» νιώθει κάποιος έναν οπτικό οργασμό. Η κινηματογραφική μεταφορά του graphic novel των Πιέρ Κριστέν και Ζαν-Κλοντ Μεζιέρ από τον Λικ Μπεσόν, το οποίο κυκλοφόρησε το 1967, είναι η πιο ακριβή γαλλική ταινία όλων των εποχών, κι αυτό φαίνεται αμέσως. Οπτικά εφέ που βγάζουν μάτι, εντυπωσιακό υπερθέαμα, και πάνω από όλα καταιγιστική δράση.

Δείτε ακόμη: To τελευταίο τρέιλερ του «Βαλέριαν και η Πόλη με τους Χίλιους Πλανήτες» είναι επικό!

valerian

Το «Βαλέριαν» θα βγει στις αμερικανικές αίθουσες στις 21 Ιουλίου και στις γαλλικές στις 26 Ιουλίου - στην Ελλάδα λίγο πιο αργά, στις 31 Αυγούστου από την Odeon. Ο Λικ Μπεσόν, ο ίδιος εξίσου μεγάλος σταρ με τους πρωταγωνιστές του - αν όχι και μεγαλύτερος, στη Γαλλία τουλάχιστον - έδωσε μια αληθινά πληθωρική συνέντευξη στο New York Magazine με προδημοσίευση στο Vulture, όπου μιλά για τα πάντα, από το ρόλο της γυναίκας ως υπερηρωίδα της ζωής, μέχρι το πότε άρχισε να βλέπει σινεμά και τι έκανε ως τότε (διάβαζε κόμικ). Μέσα σ' όλα αυτά, ο Μπεσόν διατυπώνει την πιο φωτεινή προοπτική για το μέλλον μας.

Διαβάστε ακόμη: To infinity and beyond! Πρώτες εικόνες από το «Valerian» του Λικ Μπεσόν

valerian

Σε ερώτηση για το πώς διαχειρίζεται τα σκοτεινά φουτουριστικά σύμπαντα που περιγράφει στις ταινίες του, από τη «Νικίτα» ως το «Πέμπτο Στοιχείο» και, φυσικά, το «Βαλέριαν», τα οποία, ωστόσο, μοιάζουν να λειτουργούν πολύ καλά, ο Λικ Μπεσόν απαντά: «Το μέλλον μάς ανήκει - θα κάνουμε ό,τι θέλουμε με το μέλλον. Γιατί έχουμε μια τόσο πεσιμιστική οπτική του μέλλοντος, ενώ εξαρτάται από εμάς; Εάν δεν είμαστε ευχαριστημένοι με το μέλλον που βλέπουμε, ας το αλλάξουμε. Δεν είμαι σαν τετράχρονο που θα σας πει, "η ζωή είναι ωραία". Ξέρω ότι υπάρχουν προβλήματα, ειδικά με το περιβάλλον. Αλλά ας τα δουλέψουμε. Η Αλφα, η πόλη με τους χίλιους πλανήτες, είναι βασικά τα Ηνωμένα Εθνη. Προσπαθούν να ζήσουν μαζί ειρηνικά και να μοιράζονται την επιστήμη τους. Θεωρούμε ότι είναι δύσκολο να συμβιώσουν λίγες διαφορετικές φυλές στη Γη; Για δοκιμάστε με 8.000 εξωγήινους, για δοκιμάστε. Βλέπουμε Ασιάτες, Αφρικανούς, βλέπουμε Μουσουλμάνους και λέμε, "γουάου". Αλλά εντάξει, ας φανταστούμε ότι αύριο έρχονται από το διάστημα 8.000 διαφορετικά είδη. Ξαναγυρίζεις στη Γη και λες, "Θεέ μου, είναι τόσο εύκολο. Αγαπώ τους πάντες".»

valerian

Περιμένοντας, λοιπόν, τις 31 Αυγούστου και το έπος του Λικ Μπεσόν, θυμίζουμε ότι το «Ο Βαλέριαν κι η Πόλη με τους Χίλιους Πλανήτες» εκτυλίσσεται στον 28ο αιώνα, όπου ο Βαλέριαν (Ντέιν Ντε Χάαν) και η Λορελίν (Κάρα Ντελεβίν) είναι υπεύθυνοι για τη διατήρηση της τάξης σε όλες τις ανθρώπινες περιοχές. Ακολουθώντας τις εντολές του Υπουργού Αμύνης (Κλάιβ Οουεν), οι δύο νέοι ξεκινούν για μία αποστολή στην εκπληκτική πόλη Αλφα – μία αναπτυσσόμενη Μητρόπολη, όπου τα είδη από ολόκληρο το σύμπαν μοιράζονται γνώσεις, ευφυΐα και πολιτισμούς. Υπάρχει ένα μυστήριο στο κέντρο της Αλφα, μία σκοτεινή δύναμη, η οποία απειλεί την ειρηνική συμβίωση της Πόλης των Χιλίων Πλανητών, και ο Βαλέριαν με τη Λορελίν πρέπει να αγωνιστούν προκειμένου να εντοπίσουν την απειλή και να προστατεύσουν, όχι μόνο την Αλφα, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο. Στην ταινία συμπρωταγωνιστούν οι Rihanna, Ιθαν Χοκ ο Τζον Γκούντμαν.Απολαύστε το τρέιλερ παρακάτω.

Διαβάστε ακόμα:

valerian poster