Industry

Ο Λικ Μπεσόν ανακαλύπτει πως όλα εδώ πληρώνονται

στα 10

Γαλλικό δικαστήριο αποφάσισε πως ο σκηνοθέτης χρωστά 450 χιλιάδες ευρώ στον Τζον Κάρπεντερ για κινηματογραφικά «δάνεια».

Ο Λικ Μπεσόν ανακαλύπτει πως όλα εδώ πληρώνονται
Ωρα να πληρώσεις!

Η υπόθεση δεν είναι καινούρια, στην πραγματικότητα κρατάει χρόνια, απ όταν το «Lockout» των Στίβεν Λέτζερ και Τζέιμς Μάδερ σε παραγωγή και σενάριο (μαζί με τους σκηνοθέτες) του Λικ Μπεσόν, είχε βγει στις αίθουσες το 2012 κι όλοι είχαν παρατηρήσει ότι η ιστορία ενός άδικα καταδικασμένου άντρα που στέλνεται σε μια διαστημική φυλακή για να σώσει την κόρη του Προέδρου των ΗΠΑ που κρατείται όμηρος από τους εξεγερμένους κρατούμενους, θύμιζε πολύ το «Απόδραση από τη Νέα Υόρκη».


Διαβάστε εδώ μια συνέντευξη του Γκάι Πιρς για την ταινία

Ο Λικ Μπεσόν και η εταιρία του Europa Corp, είχαν καταδικαστεί και πρωτόδικα πριν από έναν χρόνο σε αποζημίωση 85 χιλιάδων ευρώ, αλλά οι δικηγόροι του σκηνοθέτη κατέθεσαν φυσικά έφεση, με την δικαιολογία ότι μια τέτοια απόφαση περιορίζει την καλλιτεχνική ελευθερία των δημιουργών και πως «ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην ιστορία της Γαλλίας» δεν έχει ανάγκη να αντιγράψει προκείμενου να δημιουργήσει.

escape from new york 607

Το εφετείο προφανώς είχε άλλη άποψη και κάπως έτσι ο Λικ Μπεσόν καλείται να πληρώσει τώρα ένα πολλαπλάσιο ποσό της αποζημίωσης εκείνης. Στα θετικά της ιστορίας, αν δεν το κάνει, τουλάχιστον δεν έχουμε ακόμη διαστημικές φυλακές για να σταλεί.

Δείτε ακόμη: To infinity and beyond! Πρώτες εικόνες από το «Valerian» του Λικ Μπεσόν


Διαβάστε ακόμη: