Buzz

Το «Valerian» του Λικ Μπεσόν είναι η πιο ακριβή γαλλική ταινία όλων των εποχών

στα 10

Με προϋπολογισμό περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ, το νέο φιλμ του (ανέκαθεν φιλόδοξου) Λικ Μπεσόν κατέχει ήδη ένα ρεκόρ, καθώς ετοιμάζεται από Σεπτέμβρη να αλώσει τα ταμεία σε όλον τον κόσμο.

Το «Valerian» του Λικ Μπεσόν είναι η πιο ακριβή γαλλική ταινία όλων των εποχών

To «Valerian» του Λικ Μπεσόν - τρίτη απόπειρά του στην επιστημονική φαντασία μετά το «Πέμπτο Στοιχείο» και τη «Lucy», βασίζεται στο graphic novel «Valérian and the City of a Thousand Planets» των Πιερ Κριστέν και Ζαν-Κλοντ Μεζιέρ που κυκλοφόρησε το 1967 κι έχει μεταφραστεί σε 21 γλώσσες και πουλήσει πάνω από 10 εκατομμύρια αντίτυπα.

Η ιστορία εκτυλίσσεται τον 28ο αιώνα, όταν η ανθρωπότητα έχει πια ανακαλύψει το ταξίδι στο χρόνο. Ο Βαλεριάν κι η Λορελίν είναι πράκτορες της Χωρο-Χρονικής Υπηρεσίας, που σκοπό έχει την προστασία των πλανητών που συνθέτουν την Αυτοκρατορία της Γης.

Στο «Valerian» πρωταγωνιστεί ένα καστ τόσο εκκεντρικής επιλογής που μοιάζει βγαλμένο για να στελεχώσει κόμικ: Ντέιν ΝτεΧάαν και Κάρα Ντελεβίν στους πρωταγωνιστικούς ρόλους και γύρω τους οι Rihanna, Ιθαν Χοκ, Κλάιβ Οουεν και ο Τζον Γκούντμαν, μόνο ως φωνή ενός από τους εξωγήινους που φιγουράρουν στην ιστορία.

valerian 607

valerian 607

Διαβάστε ακόμη: H πιο ακριβή ταινία όλων των εποχών είναι... τρεις!

Με συνολικό προϋπολογισμό 197.47 εκατομμύρια ευρώ, το «Valerian» είναι και επίσημα η πιο ακριβή γαλλική ταινία όλων των εποχών. Η προηγούμενη ταινία που κατείχε το ρεκόρ ήταν το «Ο Αστερίξ και οι Ολυμπιακοί Αγώνες» του 2008 με προϋπολογισμό 78 εκατομμύρια ευρώ.

Το «Valerian» είναι προγραμματισμένο να βγει στις γαλλικές αίθουσες τον Ιούλιο και στον υπόλοιπο κόσμο από το Σεπτέμβρη του 2017.


Διαβάστε και δείτε ακόμη: To infinity and beyond! Πρώτες εικόνες από το «Valerian» του Λικ Μπεσόν