Buzz

«Ο Μικρός Πρίγκιπας»: Πώς ο Μαρκ Οσμπορν παγίδευσε τη μαγεία στο stop-motion animation

στα 10

Μια δεκαετία δουλειά, μια σφιχτή δημιουργική ομάδα κι ένα τρυφερό όραμα έκαναν ταινία ένα από τα πιο αγαπημένα παραμύθια όλων των εποχών. Δείτε στο video πώς κατασκευάστηκε η μαγεία.

Flix Team
«Ο Μικρός Πρίγκιπας»: Πώς ο Μαρκ Οσμπορν παγίδευσε τη μαγεία στο stop-motion animation

Ο Μαρκ Οσμπορν, ο άνθρωπος πίσω από το πιο σκανταλιάρικο πάντα όλων των εποχών («Kung Fu Panda»), δέχτηκε την πρόκληση να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το απόλυτο παιδικό παραμύθι του 20ου αιώνα.

Ο «Μικρός Πρίγκιπας», έγινε ταινία, σε μία εντυπωσιακή παραγωγή κινουμένων σχεδίων, την η ακριβότερη ταινία κινουμένων σχεδίων που έγινε ποτέ στη Γαλλία και κόστισε 80 εκατομμύρια ευρώ. Η ταινία είναι ένα ταξίδι ανάμεσα σε δύο κόσμους, το μαγικό χειροποίητο σύμπαν απαράμιλλης ομορφιάς του Αντουάν ντε Σεντ Εξιπερί που αναδεικνύεται με την τεχνοτροπία της χαρτοκοπτικής και του stop-motion και το σύγχρονο περιβάλλον όπου ζει ένα μικρό κορίτσι με την απαιτητική μητέρα του, που αποδίδεται με την τεχνική του σύγχρονου animation.

Ο «Μικρός Πρίγκιπας», που έκανε την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Καννών και βγήκε με επιτυχία στις ελληνικές αίθουσες τον χειμώνα, ετοιμάζεται τώρα για την τηλεοπτική του πρώτη κι εμείς βουτάμε στο μαγικό σύμπαν του Μαρκ Οσμπορν.

Ο «Μικρός Πρίγκιπας» του Μαρκ Οσμπορν θα κάνει την τηλεοπτική του πρεμιέρα στις 23 Απριλίου στις 21.00 στο OTE CINEMA 1HD

The Little Prince 607

Στην ταινία, η κεντρική ηρωίδα είναι Το Μικρό Κορίτσι, που η αγχωτική μητέρα του το προορίζει για το καλύτερο κολλέγιο της πόλης. Μόνη του διέξοδος είναι ο εκκεντρικός και καλόκαρδος γείτονας, ο Αεροπόρος, που την ξεναγεί σε έναν εκπληκτικό κόσμο όπου όλα είναι πιθανά. Εναν κόσμο που ο ίδιος γνώρισε πριν καιρό από τον Μικρό Πρίγκιπα. Εκεί ξεκινά το μαγικό και συναισθηματικό ταξίδι του στο σύμπαν του Μικρού Πρίγκιπα. Εκεί ανακαλύπτει ξανά την παιδικότητά του και μαθαίνει ότι δεν βλέπεις καθαρά παρά μόνο με την καρδιά. Η ουσία είναι αόρατη στα μάτια.

The Little Prince 607

Το μεγάλο και απολαυστικό ταξίδι της μεταφοράς του βιβλίου σε μια μοντέρνα ταινία κινουμένων σχεδίων ξεκίνησε πριν από οχτώ χρόνια. Η εμπλοκή του Αμερικανού σκηνοθέτη Μαρκ Οσμπορν ήταν καταλυτική για την ταινία. Ο σκηνοθέτης θυμάται τη μέρα που άκουσε για την ταινία από τον ατζέντη του: «Το 2009 ο ατζέντης μου με ρώτησε αν ήξερα το βιβλίο, γιατί δυο Γάλλοι παραγωγοί ήθελαν να κάνουν μια ταινία κινουμένων σχεδίων. Το βιβλίο το γνώριζα πολύ καλά και γι’ αυτό η πρώτη μου αντίδραση ήταν να πω όχι. Πίστευα ότι δεν υπήρχε τρόπος για μια απευθείας μεταφορά. Αλλά το σκέφτηκα περισσότερο και συνειδητοποίησα ότι το υλικό ήταν πολύ καλό για να αρνηθώ. Ηταν η ευκαιρία μιας ζωής να φτιάξω μια ιστορία με αυτό το σημείο εκκίνησης. Τα θέματα του βιβλίου είναι τόσο πλούσια και έχουν μεγάλη απήχηση. Επίσης, η ευκαιρία να προστατεύσω το βιβλίο με την ταινία ήταν κάτι που δεν μπορούσα να προσπεράσω».

The Little Prince 607

Ο σκηνοθέτης αποκαλύπτει ότι το βιβλίο τον είχε επηρεάσει πολύ σε προσωπικό επίπεδο, όταν του το έδωσε η γυναίκα του χρόνια πριν, πριν παντρευτούν. Ηταν φοιτητές τότε και προσπαθούσαν να κρατήσουν μια σχέση από απόσταση ζωντανή. «Ο Μικρός Πρίγκιπας μας έφερε και πάλι κοντά» παραδέχεται ο Οσμπορν. «Το διάβασα πολύ προσεχτικά. Σημαίνει τόσα πολλά για μένα και για όλους όσους το έχουν διαβάσει, γιατί σε φέρνει πραγματικά σε επαφή με τις σημαντικές σχέσεις και τις φιλίες στη ζωή σου.»

little prince 607

Ο σκηνοθέτης λέει ότι προσέγγισε την ταινία σαν ένα γρίφο που θέλει επίλυση. «Το μεγάλο ερώτημα ήταν πώς κάνεις μια κινηματογραφική εμπειρία που να συγκρίνεται ή να φτάνει την εμπειρία της ανάγνωσης του βιβλίου,» λέει ο Οσμπορν. «Ηθελα να αναμείξω το ψηφιακό κινούμενο σχέδιο με το stop-motion. Η ιδέα μου ήταν να εξερευνήσω τη συγκινητική σχέση ανάμεσα στην εκκεντρική και πιο γερασμένη εκδοχή του Αεροπόρου με το Μικρό Κορίτσι που μετακομίζει δίπλα. Ενιωσα ότι τελικά θα ήταν η ιστορία του Μικρού Κοριτσιού που μαθαίνει να αποχαιρετά τον φίλο της, στα ίχνη του βιβλίου. Εμοιαζε να είναι ο σωστός τρόπος προσέγγισης αυτού του πολύ ευαίσθητου υλικού».

The Little Prince 607

Τον Οκτώβριο του 2010, ο Οσμπορν συγκέντρωσε μια μικρή ομάδα καλλιτεχνών και σεναριογράφων στο Λος Αντζελες για να κατεβάσουν ιδέες, να συλλάβουν την αισθητική αποτύπωση της ταινίας και το πρώτο πρόχειρο δείγμα του σεναρίου. Μετά ο Οσμπορν μετακόμισε με την οικογένειά του στο Παρίσι για να αρχίσει το στάδιο της προπαραγωγής της ταινίας. Εκεί, μια ομάδα από storyboard artists, σχεδιαστές χαρακτήρων και παραγωγοί μαζεύτηκαν για να κάνουν το όνειρο πραγματικότητα. Δείτε στο παρακάτω βίντεο πώς μοιράζονται οι ίδιοι την εμπειρία τους.


Διαβάστε και δείτε ακόμη: