TV

Τα λεφτά μπορεί να μην φέρνουν την ευτυχία, αλλά φέρνουν την καλή τηλεόραση στο «Billions»

στα 10

Με δυο ηθοποιούς όπως ο Πολ Τζιαμάτι κι ο Ντέιμιαν Λούις σε μια κόντρα χαρακτήρων κι ερμηνειών πως θα μπορούσε να είναι αλλιώς;

Flix Team
Τα λεφτά μπορεί να μην φέρνουν την ευτυχία, αλλά φέρνουν την καλή τηλεόραση στο «Billions»

Ο Ντέιμιαν Λούις είναι ο Μπόμπι «Axe» Αξελροντ, ο βασιλιάς των αμερικανικών hedge funds, ένας άντρας με πολλά, πάρα πολλά λεφτά. Εχασε όλους τους φίλους και συνεργάτες του μέσα στους Δίδυμους Πύργους το 2001 κι από τότε, εκτός από το να γιγαντώσει την περιουσία του, ασχολείται ενεργά με τη φιλανθρωπία, κερδίζοντας έτσι το θαυμασμό και την αγάπη του κόσμου, παρότι οι μέθοδοί του κάθε άλλο παρά αγνές είναι. Ο Πολ Τζιαμάτι είναι ο Τσακ Ρόουντς, ο Εισαγγελέας που παραμονεύει στη γωνία, περιμένοντας τη σωστή στιγμή που θα ρίξει την παγίδα του με εγγυημένη επιτυχία.

«Η ιστορία μου θυμίζει τους "Αθλίους"» λέει ο Πολ Τζιαμάτι. «Υπάρχει ένας άνθρωπος του νόμου που κυνηγά με αποφαστικότητα κάποιον που έκλεψε κάτι παραπάνω από ένα καρβέλι ψωμί. Σε κάνει σχεδόν να αναρωτιέσαι τον λόγο για τον οποίο έχει αυτή την εμμονή. Μου θυμίζει ίσως και την εποχή της Ρώμης όταν ο Κικέρωνας εναντιωνόταν σε όλους αυτούς του πλούσιους συμπολίτες του που απειλούσαν την καθαρότητα της αυτοκρατορίας».

Το «Billions» θα κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 18 Απριλίου στις 23.00, στο κανάλι ΟΤΕ CINEMA 4HD.

billions 607

«Δεν μου δίνεται συχνά η ευκαιρία να υποδυθώ χαρακτήρες σαν τον Ρόουντς» λέει ο Τζιαμάτι, ο οποίος δίνει μια ακόμη ερμηνεία που σου θυμίζει πόσο καλός ηθοποιός μπορεί να είναι με το κατάλληλο υλικό. «Ηταν απολαυστικό να έχω τον ρόλο εκείνου του τύπου που λέει την τελική λέξη, έχει το πάνω χέρι σε πολλές σκηνές και τελικά είναι εκείνος που αποφασίζει τι θα γίνει».

Στην άλλη πλευρά, ο Ντέμιαν Λούις αναγνωρίζει πως ακόμη κι αν η ηθική του χαρακτήρα του είναι αμφισβητούμενη, δεν μπορείς παρά να γοητευτείς από την περσόνα, τους τρόπους και τις ικανότητές του. «Είναι παθιασμένος, αποφασισμένος και ιδιοφυής. Ισως όχι όσο μορφωμένος όσο θα περίμενες, αλλά έφτασε εκεί που έφτασε όντας πιο γρήγορος και πιο αδίστακτος από όλους τους άλλους. Με κάποιο τρόπο μοιάζει με υπερήρωα. Ζει σε έναν δικό του κόσμο όπου δείχνει να είναι πιο ικανός και πιο έξυπνος απ όλους».


Κι αν τα χρήματα και η φιλοδοξία δεν είναι αρκετά για να κάνουν την σχέση μεταξύ των δύο ανδρών εξαιρετικά τεταμένη, τα πράγματα περιπλέκουν ακόμα περισσότερο οι «σύζυγοι»: ο Αξελροντ είναι παντρεμένος με την ξανθιά Λάρα (Μαλίν Ακερμαν), η οποία μπορεί να μοιάζει με την τέλεια κυρία δισεκατομμυριούχου, πατά όμως στο street μικροαστικό παρελθόν της στην ιρλανδική μαφιόζικη οικογένεια και είναι έτοιμη να κάνει τα πάντα για να διατηρήσει το... επίπεδο ζωής της. Κι ο Τσακ είναι παντρεμένος με τη μελαχρινή Γουέντι (Μάγκι Σιφ), η οποία τα τελευταία 15 χρόνια είναι η στενότερη συνεργάτης του Μπόμπι Αξελροντ, ως διευθύντρια προσωπικού / πιστοποιημένη ψυχαναλύτρια στην εταιρεία του.

billions 607

Οπως αντιλαμβάνεστε τα παραπάνω αποτελούν ένα πρώτης τάξης υλικό για συναρπαστική τηλεόραση, πόσο μάλλον όταν φέρουν την υπογραφή των Μπράιαν Κόπελμαν και Ντέιβιντ Λεβίν, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι ανάμεσα σε άλλα για τα σενάρια ταινιών όπως το «Ocean's Eleven» ή το «Runner Runner».

«Γράψαμε το σενάριο της σειράς πριν η πολιτική κατάσταση στην Αμερική πολωθεί, αλλά δεν χρειάζεται να κοιτάξεις μακριά για να αντιληφθείς πως οι χαρακτήρες του «Billions» εκφράζουν δυο διαφορετικές κοσμοθεωρίες» λέει ο Κόπελμαν . Κάποιοι από εμάς βλέπουν τους επιχειρηματίες ως την ενσάρκωση του απόλυτου κακού κι άλλοι ως τον απόλυτο στόχο του αμερικάνικου εξαιρετισμού. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε με την σειρά, είναι να πάμε πιο πέρα από τις μονολιθικές θεωρήσεις του δισεκατομμυριούχου και του Εισαγγελέα, σε κάτι πιο ενδιαφέρον από τα στερεότυπα.»

billions 607

Και τελικά, η σειρά προσφέρει ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον δίλημμα όπως το περιγράφει ο Ντέιμιαν Λουις. «Είναι τελικά τα χρήματα ένα κακό εξ ορισμού; Είναι οι αστυνομικοί στις μέρες μας λιγότερο διεφθαρμένοι από τους κλέφτες; Δεν υπάρχει άσπρο και μαύρο σε αυτή τη σειρά. Βρισκόμαστε στην ζώνη του γκρίζου και το κοινό καλείται να διαλέξει πλευρά. Κι η πλευρά που θα διαλέξει δείχνει αν θέλετε, τον ίδιο τον τρόπο με τον οποίο ο καθένας μας βλέπει την ζωή».


Ο 1ος κύκλος του Billions αποτελείται από 12 επεισόδια, ενώ πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι η σειρά ανανεώθηκε και για 2ο κύκλο, που θα προβληθεί αποκλειστικά στον OTE TV.

Δείτε ακόμη: