Buzz

Πρώτες εικόνες από το «Light Falls» του Φαίδωνα Παπαμιχαήλ

στα 10

Η νέα ταινία του ως σκηνοθέτης γυρίστηκε στην Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι και βρίσκεται τώρα στο στάδιο του post production.

Flix Team
Πρώτες εικόνες από το «Light Falls» του Φαίδωνα Παπαμιχαήλ

Παράλληλα με την σπουδαία καριέρα του ως διευθυντής φωτογραφίας, που του έχει αποφέρει μέχρι σήμερα δύο υποψηφιότητες για Οσκαρ, η τελευταία φέτος για τη «Δίκη των 7 του Σικάγου», ο Φαίδων Παπαμιχαήλ σκηνοθετεί κάθε τόσο και τις δικές του ταινίες. Η τελευταία ήταν το «Lost Angeles», το 2012, και τώρα βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο του post, για το επόμενο φιλμ του.

Δείτε ακόμη: Ο Φαίδων Παπαμιχαήλ μιλάει στο Flix για τα Οσκαρ, το streaming, τον Ιντιάνα Τζόουνς

light falls

Το «Light Falls», είναι η ιστορία ενός νεαρού ζευγαριού από τη Γεωργία που κάνει διακοπές σε ένα ελληνικό νησί. Στην διάρκεια της παραμονής τους, θα αποφασίσουν να εξερευνήσουν ένα εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο κι ένα ατύχημα που θα συμβεί εκεί θα φέρει σε σύγκρουση δύο διαφορετικούς κόσμους και θα οδηγήσει στη βία και την εκδίκηση. Ο Φαίδων Παπαμιχαήλ περιγράφει την ταινία ως ένα «κάτι σαν θρίλερ εκδίκησης για ένα ζευγάρι λεσβιών που ταξιδεύει στην Ελλάδα».

light falls

light falls

Μιλωντας στο flix πριν λίγο καιρό, ο Φαίδων Παπαμιχαήλ έλεγε περισσότερα για το φιλμ: «Σκηνοθέτησα την ταινία και είμαι και διευθυντής φωτογραφίας. Είναι ένα θρίλερ εκδίκησης με ηρωίδες δύο κορίτσια από τη Γεωργία που φτάνουν στην Ελλάδα. Γυρίσαμε στην εγκαταλελειμμένη τουριστική σχολή στην Ανάβυσσο. Παίζουν και Ελληνες ηθοποιοί. Το μοντάζ το κάνει ο Γιώργος Μαυροψαρίδης. Ισως το Νοέμβριο έχουμε ολοκληρώσει και το post-production. Ευτυχώς η ταινία χρηματοδοτήθηκε ιδιωτικά από τη Γεωργία κι έτσι δεν μας πιέζει κανείς για να ολοκληρώσουμε γρήγορα. Τη μουσική θα γράψει ο Νίκος Αθανάσουλας. Και ο Θάνος Καραθάνος είναι κάπως σαν πνευματικός πατέρας της ταινίας».

light falls

light falls

Στο «Light Falls» πρωταγωνιστούν οι Ελένσιο, Νίνι Νεμπιέριτζε, Ελένε Μαχαρασβίλι κι ο Μάκης Παπαδημητρίου και το σενάριο είναι γραμμένο από τον Σβεν Νταγκόνις. Η ταινία είναι μια συμπαραγωγή μεταξύ της Γεωργίας, της Ελλάδας και της Αλβανίας.

light falls

light falls

Δείτε ακόμη: Ο Βασίλης Κατσούπης ολοκλήρωσε τα γυρίσματα του «Inside» με πρωταγωνιστή τον Γουίλεμ Νταφόε