Buzz

«Life in a Day 2020»: οι Ρίντλεϊ Σκοτ & Κέβιν ΜακΝτόναλντ επιστρέφουν σ' ένα πρότζεκτ που μοιάζει πιο επίκαιρο από ποτέ

στα 10

Στον χτυπημένο από τον Covid και περιορισμένο σε lockdown πλανήτη, οι συνθήκες μοιάζουν ιδανικές για ένα σίκουελ.

«Life in a Day 2020»: οι Ρίντλεϊ Σκοτ & Κέβιν ΜακΝτόναλντ επιστρέφουν σ' ένα πρότζεκτ που μοιάζει πιο επίκαιρο από ποτέ

Δέκα χρόνια μετά την πρώτη ταινία, το YouTube έβγαλε ανακοίνωση που προσκαλεί για μία δεύτερη «Life in a Day», ενώνοντας στο νέο πρότζεκτ ξανά τους δύο δημιουργούς του - τον ντικιμαντερίστα Κέβιν ΜακΝτόναλντ στη σκηνοθεσία και τον Ρίντλεϊ Σκοτ σε χρέη παραγωγού.

Για άλλη μια φορά στόχος είναι να ενώσουν σ' ένα ντοκιμαντέρ τα εκατοντάδες βίντεο που θα στείλουν οι χρήστες του youtube από όλο τον κόσμο, τα οποία αποτυπώνουν τη ζωή τους μία συγκεκριμένη μέρα μέσα στη χρονιά.

Στο αυθεντικό «Life in a Day», τα βίντεο είχαν γυριστεί στις 24 Ιουλίου του 2010. Το πρότζεκτ είχε παραλάβει 80.000 βίντεο και η ολοκληρωμένη ταινία είχε κάνει την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ του Sundance το 2011. Από τη μέρα που κυκλοφόρησε η ταινία στο youtube έχει 16 εκατομμύρια χτυπήματα.

Θυμηθείτε την: «Life in a Day»: μια ταινία με 80.000 σκηνοθέτες!

Life in a day 607

Φέτος, η μέρα στη ζωή των κατοίκων του πλανήτη ορίστηκε να ειναι το Σάββατο, 25 Ιουλίου 2020. Και το youtube απηύθυνε κάλεσμα για συμμετοχές.

Ο ίδιος ο ΜακΝτόναλντ δηλώνει ενθουσιασμένος: «Το "Life in a Day" υπήρξε μία από τις πιο ευτυχισμένες, αποκαλυπτικές εμπειρίες της ζωής και της δουλειάς μου. Είμαι ενθουσιασμένος που 10 χρόνια αργότερα θα φτιάξουμε το "Life in a Day 2020". Με ενδιαφέρει να δούμε πόσο αλλάξαμε - εμείς, ο κόσμος, ο τρόπος που κινηματογραφούμε. Κι επίσης σε ποια συγκλονιστική ιστορική στιγμή της ανθρωπότητας βρισκόμαστε και τι περιμένουμε από το μέλλον....»

Kι αν πραγματικά κάτι μοιάζει εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι αυτό: πόσο μοιάζει η ζωή σ' έναν πλανήτη που ζει ταυτόχρονα την πανδημία;

Στείλτε τα βίντεό σας στο lifeinaday.youtube.

Το υλικό πρέπει να γυριστεί μόνο κατά τη διάρκεια της μέρας (25/7) και να ανέβει στο youtbe μέχρι τις 2 Αυγούστου.

Μία επιτροπή από 30 ειδικούς θα κάνει την τελική επιλογή των βίντεο, και τότε ο ΜακΝτόναλντ και οι 3 μοντέρ του θα ξεκινήσουν την επική διαδικασία να τα συνδέσουν σε μία κοινή αφηγηματική πλοκή.

Η ταινία θα συμμετέχει στο Φεστιβάλ του Sundance, 2021.

Διαβάστε περισσότερα: