Buzz

«Life in a Day», Big in Japan…

στα 10

Ο Ρίντλεϊ Σκοτ μεταφέρει το ενδιαφέρον διαδραστικό ντοκιμαντέρ στην Ιαπωνία, ως κίνηση μνήμης για τον περσινό καταστροφικό σεισμό.

«Life in a Day», Big in Japan…

Το «Life in a Day» διαφημίστηκε το 2011 ως «μια ταινία με 80.000 σκηνοθέτες». Με παραγωγό τον Ρίντλεϊ Σκοτ, μοντέρ τον Τζο Γουόκερ και κοινή πλατφόρμα το YouTube, ο Σκοτσέζος σκηνοθέτης μάζεψε τα βίντεο που γύρισαν ερασιτέχνες απ’ όλον τον κόσμο, μία συγκεκριμένη ημέρα και τα ένωσε σε μια ταινία με αρχή, μέση, τέλος, νόημα και συμμετοχή σε δεκάδες Φεστιβάλ (διαβάστε περισσότερα για το «Life in a Day» εδώ).

Τώρα ο Ρίντλεϊ Σκοτ, ως παραγωγός, αποφάσισε να εξελίξει την ιδέα σε franchise. Πρώτος του σταθμός η Ιαπωνία και μέρα του χρόνου η 11η Μαρτίου 2012. Η επιλογή της ημέρας, φυσικά, δεν είναι τυχαία, μια και σηματοδοτεί τον ένα χρόνο από τον καταστροφικό σεισμό και το μοιραίο τσουνάμι που ισοπέδωσε τεράστιες περιοχές της Ιαπωνίας και αφάνισε τους κατοίκους τους, προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές και απώλειες. Η ταινία, λοιπόν, αποσκοπεί στο να δώσει πνοή και κίνητρο στους Ιάπωνες, να δείξει ότι η ζωή συνεχίζεται κι ότι ο κόσμος θα ξαναβρεί τον κανονικό του ρυθμό.

Συνεργάτης του Ρίντλεϊ Σκοτ θα είναι και πάλι το YouTube, αλλά και η Fuji TV, παρότι δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα ο σκηνοθέτης της ταινίας. Η παραγωγή θα προσφέρει 200 κάμερες στους κατοίκους που υπέφεραν περισσότερο στην περσινή φυσική καταστροφή, θα κηρύξει την έναρξη στις 12 τα μεσάνυχτα της 10ης προς την 11η Μαρτίου και θα προσκαλέσει τους Ιάπωνες να καταγράψουν τη ζωή τους μέσα σε μια μέρα.

Μπορεί να μοιάζει λίγο αρπαχτή, αλλά η ιδέα του Ρίντλεϊ Σκοτ δεν παύει να υπενθυμίζει ότι η Ιαπωνία δεν έχει, φυσικά, συνέλθει και χρειάζεται όση βοήθεια μπορεί να της προσφερθεί. Δείτε παρακάτω το τρέιλερ που διαφημίζει το πρότζεκτ.

Εν τω μεταξύ, ο Ρίντλεϊ Σκοτ ολοκληρώνει το «Prometheus», προετοιμάζεται για το «The Counsellor», βασισμένο στο μυθιστόρημα του Κόρμακ ΜακΚάρθι και δεν ξεχνά ν’ ασχολείται με το «Your Film Festival» που συνδιοργανώνει με το YouTube.