Buzz

«Last Days»: H Κάθριν Μπίγκελοου σκηνοθετεί ένα μικρού μήκους φιλμ για τους στενούς δεσμούς της τρομοκρατίας με τα ελεφαντόδοντα

στα 10

Μέσα σε τρία υπέροχα λεπτά, η Κάθριν Μπίγκελοου εξηγεί πως το trafficking των ελεφαντόδοντων είναι συνδεδεμένο με την παγκόσμια τρομοκρατία.

«Last Days»: H Κάθριν Μπίγκελοου σκηνοθετεί ένα μικρού μήκους φιλμ για τους στενούς δεσμούς της τρομοκρατίας με τα ελεφαντόδοντα

«Μόλις πέρσι έμαθα την πραγματική σύνδεση της λαθροθηρίας των ελεφάντων με την τρομοκρατία. Για μένα αντιπροσωπεύει την διαβολική σύνδεση δύο προβλημάτων που μας αφορούν - την εξαφάνιση των ειδών και την παγκόσμια τρομοκρατία. Και τα δύο αφορούν την απώλεια αθώων ζωών. Και τα δύο απαιτούν άμεση δράση. Κάθε 15 λεπτά χάνεται ένας ελέφαντας. Ελπίζουμε πως αυτό το φιλμ θα προκαλέσει την εμφάνιση ενός ακτιβιστή τουλάχιστον με την ίδια συχνότητα.»

Γνωστή για την ευαισθησία της απέναντι στην τρομοκρατία αλλά και την κοινωνική αδικία, η Κάθριν Μπίγκελοου σκηνοθέτησε ένα μικρού μήκους animation βίντεο που εξηγεί τι συμβαίνει κάθε φορά που αγοράζουμε κάτι που είναι φτιαγμένο από ελεφαντόδοντο, σε μια αλληλουχία πράξεων που ξεπερνούν την οικολογική καταστροφή και αφορούν άμεσα την ανθρώπινη ζωή.

Last Days 607

Μέρος της κίνησης «End Ivory - Funded Terrorism», το «Last Days» είναι ταυτόχρονα όμορφο, ενοχλητικό, ακτιβιστικό και εντέλει μια ακόμη απόδειξη πως ο καλύτερος τρόπος για να μιλήσεις για οποιοδήποτε πρόβλημα είναι να το παρουσιάσεις στα ανυποψιάστα μάτια του κάθε θεατή.

Δείτε το «Last Days» εδώ:

Διαβάστε ακόμη: