Buzz

O Σπάικ Λι σκηνοθετεί το «Land of the Free» των Killers

στα 10

Ενα καινούριο τραγούδι απολύτως αντίθετο στον τοίχο του Ντόναλντ Τραμπ και την πολιτική του απέναντι στους μετανάστες.

O Σπάικ Λι σκηνοθετεί το «Land of the Free» των Killers

Με το κυβερνητικό shutdown να συνεχίζεται και τον πρόεδρο Τραμπ να εμμένει στην απόφασή του να χτίσει το τείχος ανάμεσα στο Μεξικό και τις Ηνωμένες Πολιτείες, και στην ρητορική του μίσους, με τους μετανάστες να έρχονται αντιμέτωποι στα σύνορα με τον στρατό και εγκλεισμό σε καταυλισμούς, η κατάσταση στα νότια σύνορα των Η.Π.Α. Δεν υπήρξε ποτέ χειρότερη.

Και προφανώς ένα τραγούδι από μια ποπ μπάντα δεν μπορεί να αλλάξει στην κατάσταση, αλλά μπορεί να περάσει ένα μήνυμα ειδικά όταν οι στίχοι του είναι τόσο σαφείς όσο αυτοί που τραγουδα ο Μπράντον Φλάουερς στο «Land of the Free»: «Down at the border/ They’re gonna put up a wall/ With concrete and rebar steel beams/ High enough to keep all those filthy hands off of our hopes and our dreams/ People who just want the same thing we do».

Δείτε επίσης: Ο Σπάικ Λι ντύνει με σκηνές του «BlacKkKlansman» ένα ανέκδοτο τραγούδι του Prince

land of the free killers, spike lee, 607

Κι όταν οι εικόνες που καταγράφει η κάμερα του Σπάικ Λι είναι τόσο αληθινές και δυνατές. Ο σκηνοθέτης ταξίδεψε στα σύνορα λίγες εβδομάδες πριν το τέλος του 2018 για να γυρίσει σκηνές από τις δοκιμασίες των ανθρώπων που προσπαθούν να περάσουν από το Μεξικό στις Ηνωμένες Πολιτείες, στιγμιότυπα της καθημερινότητάς τους, αλλά και πλάνα βίας ή αγωνίας.

Και το «Land of the Free» δεν μιλά μόνο για τον τοίχο, ή τους μετανάστες μα ακτινογραφεί όλα εκείνα που όπως λέει ο Μπράντον Φλάουερς δεν συνάδουν με τις αρχές πάνω στις οποίες χτίστηκε η χώρα του, κι ένιωσε πως ήταν κάτι που έπρεπε να γράψει ακόμη κι αν είχε αμφιβολίες. «Ξεκίνησα να γράφω το τραγούδι κια σκεφτόμουν ότι δεν είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσει γι αυτά, πως ήμουν ανεπαρκής. Περίμενα κάποιος άλλος να το κάνει, αλλά τα άσχημα πράγματα απλά συσσωρεύονταν. Το Λας Βέγκας, το Ορλάντο, το Πάρκλαντ, ο τοίχος στα σύνορα. Και σκέφτηκα ότι απλά πρέπει να μιλήσω».

land of the free killers, spike lee, 607

Δείτε κι ακούστε το «Land of the Free» στο βίντεο που ακολουθεί.


Δείτε ακόμη: