Buzz

Η Κρίστεν Στιούαρτ θα παίξει την Σούζαν Σόνταγκ στη νέα ταινία της Κίρστεν Τζόνσον

στα 10

Η Στιούαρτ θα πρωταγωνιστήσει σε άλλη μια βιογραφική ταινία, αυτή την φορά παίζοντας τον ρόλο της γνωστής συγγραφέως, ακτιβίστριας και φιλόσοφου Σούζαν Σόνταγκ με τα γυρίσματα να αρχίζουν μέσα στο μήνα στο Βερολίνο.

Η Κρίστεν Στιούαρτ θα παίξει την Σούζαν Σόνταγκ στη νέα ταινία της Κίρστεν Τζόνσον

Η Κρίστεν Στιούαρτ βρίσκεται ήδη στο Βερολίνο για δυο λόγους. Ο ένας από αυτούς είναι επειδή θα είναι η Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής στο 73ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, το οποίο ετοιμάζεται να σηκώσει αυλαία στις 16 Φεβρουαρίου, κι άλλος είναι επειδή θα πρωταγωνιστήσει στη νέα ταινία της Κίρστεν Τζόνσον, με τίτλο «Sontag», την οποίας τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν μέσα στο μήνα.

Η Στιούαρτ θα πρωταγωνιστήσει στον ρόλο της συγγραφέως, ακτιβίστριας και φιλόσοφου Σούζαν Σόνταγκ, η οποία έμεινε γνωστή για τα έργα της «Against Interpretation» (1966), «On Photography» (1977), «Illness as Metaphor» (1978), «The Volcano Lover» (1992) και «In America» (1999). Η Σόνταγκ ταξίδευε σε περιοχές συγκρούσεων, συμπεριλαμβανομένου του πολέμου του Βιετνάμ και της Πολιορκίας του Σεράγεβο, όπου έγραφε και μιλούσε για αυτές. Εγραψε εκτενώς για τη φωτογραφία, τον πολιτισμό και τα μέσα ενημέρωσης, το AIDS, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αριστερή ιδεολογία. Τα δοκίμια και οι ομιλίες της προκάλεσαν αρκετές συζητήσεις, και έχει χαρακτηριστεί ως μια από τις πιο σημαντικές κριτικούς της γενιάς της. Πέθανε στη Νέα Υόρκη το 2004.

Διαβάστε ακόμα: Η Κρίστεν Στιούαρτ σε μια ωδή στη nouvelle vague για τη Chanel

susan sontag

Η ταινία αυτή της Τζόνσον, της οποίας οι δυο πρώτες ταινίες «Cameraperson» και «Dick Johnson Is Dead» έκαναν πρεμιέρα στο φεστιβάλ του Sundance κερδίζοντας αρκετές θετικές κριτικές, έχει χαρακτηριστεί ως ένα δράμα αλλά μια ντοκιμαντερίστικη ματιά.

Σίγουρα ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πρότζεκτ της Στιούαρτ των τελευταίων ετών, η οποία δεν είναι άγνωστη στις βιογραφικές ταινίες, με την τελευταία μάλιστα, το «Spencer» του Πάμπλο Λαραΐν, να την έχει οδηγήσει και μέχρι σε μια υποψηφιότητα στα Οσκαρ.