Buzz

Να γιατί η Κρίστεν Στιούαρτ είναι ιδανική για να ενσαρκώσει την Τζιν Σίμπεργκ

στα 10

Η τολμηρή 28χρονη ηθοποιός καταπιάνεται με τη σύγκρουση της Τζιν Σίμπεργκ με το FBI και την Αμερική του Νίξον.

Να γιατί η Κρίστεν Στιούαρτ είναι ιδανική για να ενσαρκώσει την Τζιν Σίμπεργκ

Καθώς η Κρίστεν Στιούαρτ αναζητά, αξιοθαύμαστα, νέα μονοπάτια στην ήδη διάσημη καριέρα της, μάλλον βρήκε ένα που θα την οδηγήσει σε απογείωση. Η ταινία λέγεται «Against All Enemies», σκηνοθετεί ο Μπένεντικτ Αντριους του «Una» κι είναι βασισμένη στην πραγματική ιστορία της Τζιν Σίμπεργκ.

Δείτε ακόμη: «Come Swim»: Δείτε τη μικρού μήκους ταινία που σκηνοθέτησε η Κρίστεν Στιούαρτ

τζιν σίμπεργκ 607

Αυτή, όμως, δεν θα είναι μια προβλέψιμη βιογραφία της ηθοποιού και μοντέλου και it girl, της πρωταγωνίστριας του «Με Κομμένη την Ανάσα» του Γκοντάρ, της «Ιωάννας της Λωραίνης» ή του «Καλημέρα Θλίψη» του Πρέμινγκερ.

τζιν σίμπεργκ 607

Τουλάχιστον, όχι μόνο. Η ταινία θα καταπιάνεται με τη σύγκρουση της Σίμπεργκ με το FBI τη δεκαετία του '60, όταν έγινε παράνομα στόχος του προγράμματος παρακολούθησης Cointelpro, επειδή υποστήριζε ανοιχτά του Μαύρους Πάνθηρες. Το FBI είχε ως - αναγνωρισμένο, πια - στόχο την «εξουδετέρωση» της Σίμπεργκ, με μέσο τον «εξευτελισμό της εικόνας της προς το κοινό». Το 1970, το FBI δημιούργησε μια ψευδή μαρτυρία, ότι το μωρό που η Σίμπεργκ κυοφορούσε δεν ήταν του τότε συζύγου της, Ρομέν Γκαρί, αλλά του μέλους των Πανθήρων, Ρέιμοντ Χιούιτ. Η συναισθηματική πίεση οδήγησε τη Σίμπεργκ σε πρόωρο τοκετό και η νεογέννητη κόρη της πέθανε δυο μέρες αργότερα. Σε μια συναρπαστική ιστορία με δυνατές αναφορές στην ελευθερία της έκφρασης και την παραβίαση των δημοκρατικών διαδικασιών, η Κρίστεν Στιούαρτ έχει βρει τον επόμενο στόχο της.

Διαβάστε ακόμη: