Φεστιβάλ / Βραβεία

Η Κρίστεν Στιούαρτ θέλει να είναι γυναίκα (και) σκηνοθέτης. Δείτε το video

στα 10

Η Κρίστεν Στιούαρτ πήγε στις Κάννες για 4η φορά - αλλά για πρώτη ως σκηνοθέτης. Δείτε τη συνέντευξή της στην Αν Τόμσον, πρόθυμη να απαντήσει «σε οτιδήποτε»!

Η Κρίστεν Στιούαρτ θέλει να είναι γυναίκα (και) σκηνοθέτης. Δείτε το video

Η Κρίστεν Στιούαρτ σκηνοθέτησε την πρώτη της ταινία, το μικρού μήκους «Come Swim» και μοιάζει ευτυχισμένη με το γεγονός. Το φιλμ παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Καννών αν και, στο μεταξύ, η όμορφη και τολμηρή ηθοποιός σκηνοθέτησε ακόμα ένα βίντεο-κλιπ για τους Chvrches κι ετοιμάζει μία μικρού μήκους ταινία εναντίον της οπλοκατοχής. Κι αν η νέα της, παράλληλη, σκηνοθετική ιδιότητα έρχεται ως έκπληξη, κάποιοι φαίνεται πως το περίμεναν: «Εμοιαζες με κάποια που θέλει να φτιάξει κάτι,» της είπε πρόσφατα η Τζόντι Φόστερ, συμπρωταγωνίστριά της στο «Panic Room» του Ντέιβιντ Φίντσερ και, φυσικά, σκηνοθέτης και η ίδια.

Δείτε ακόμη: Κάννες 2017 - Τα πρόσωπα του Φεστιβάλ στο φακό του The Hollywood Reporter

κρίστεν στιούαρτ 607 Φωτογράφηση The Hollywood Reporter

Οσο η Στιούαρτ βρισκόταν στις Κάννες, μίλησε για το «Come Swim» και για τη σκηνοθεσία στην Αν Τόμσον για το Indiewire, ξεκινώντας αφοπλιστικά: «Αυτή τη φορά δεν δουλεύω για κανέναν άλλον, παρά μόνο για τον εαυτό μου. Ρώτα με ό,τι θέλεις!» Γιατί, μπορεί η Στιούαρτ να έχει επισκεφθεί το Φεστιβάλ Καννών προωθώντας τέσσερις ταινίες ήδη, το «On the Road» του Βάλτερ Σάλες, το «Café Society» του Γούντι Αλεν και τις δυο συνεργασίες της με τον Ολιβιέ Ασαγιάς, τα «Σύννεφα του Σιλς Μαρία» και το «Personal Shopper», αλλά αυτή τη φορά ήρθε για να μιλήσει για τη δική της δουλειά και έμπνευση.

Διαβάστε ακόμη: H Κρίστεν Στιούαρτ κάνει του (ξυρισμένου) κεφαλιού της στο κόκκινο χαλί του 70ού Φεστιβάλ Καννών

κρίστεν στιούαρτ 607 Φωτογράφηση The Hollywood Reporter

Κι η Κρίστεν Στιούαρτ μοιάζει, τελικά, ενθουσιασμένη από την εμπειρία της ως σκηνοθέτης: «Θέλω να έχω τον έλεγχο των πάντων, δεν αντέχω να μην μπορώ να κουμαντάρω κάτι. Κι έτσι στην αρχή οι συνεργάτες μου προσπαθούσαν να κάνουν αυτό που ήθελα εγώ. Αλλά, σιγά-σιγά, τούς είδα ν' αλλάζουν, να παίρνουν πρωτοβουλίες, να παίρνουν προσωπικά την ταινία μας. Κι είχα φυτέψει εγώ αυτό το σπόρο!» Η ηθοποιός και σκηνοθέτης λέει, ακόμα, ότι θα συνεχίσει να κάνει τις δικές της ταινίες, παράλληλα με την καριέρα της στην ηθοποιία, αλλά κι ότι υποστηρίζει το σκοπό του να υπάρξουν περισσότερες γυναίκες σκηνοθέτες στο αμερικανικό σινεμά, σαν την Κέλι Ράιχαρντ, με την οποία συνεργάστηκε στο «Certain Women».

Δείτε παρακάτω τη συνέντευξη της Κρίστεν Στιούαρτ στην Αν Τόμσον για το Indiewire, αλλά και το teaser του «Come Swim».



Διαβάστε ακόμη: Δεν έχει personal shopper, λατρεύει το texting κι άλλα 5 πράγματα που είπε στο Flix η Κρίστεν Στιούαρτ