Buzz

Πρώτες φωτογραφίες των χαρακτήρων από το «Φρανκενστάιν REC» του Κώστα Ζάπα

στα 10

Λίγο πριν ξεκινήσει γυρίσματα για τη δική του εκδοχή πάνω στον μύθο του Φρανκενστάιν, ο Κώστας Ζάπας μοιράζεται τις πρώτες φωτογραφίες από τους χαρακτήρες της ταινίας του.

Flix Team
Πρώτες φωτογραφίες των χαρακτήρων από το «Φρανκενστάιν REC» του Κώστα Ζάπα

Επειτα από αναζήτηση μηνών και οργανωμένο casting για το «Φρανκενστάιν REC», ο Κώστας Ζάπας βρήκε τους τρεις νεαρούς πρωταγωνιστές του και ετοιμάζεται πλέον να ξεκινήσει γυρίσματα. Πριν απ' αυτό, όμως, δημοσίευσε τις πρώτες φωτογραφίες από τους χαρακτήρες της ταινίας του.

Διαβάστε ακόμη: This is the true story of Frankenstein… Ο Κώστας Ζάπας δίνει εικόνα στο μύθο

Frankenstein REC 607

Οι τρεις πρωταγωνιστές της ταινίας «Φρανκενστάιν REC» είναι ο Αγγελος Βαλέρας (γνωστός από την ταινία «Αγάπη, Αγάπη, Αγάπη»), η Ελλη Τσιτσιπά (πρωτοεμφανιζόμενη) και ο Φώτης Χριστόπουλος (γνωστός από το χιπ χοπ συγκρότημα Over Dose). Για πρώτη φορά στην ιστορία των κινηματογραφικών μεταφορών του Φρανκενστάιν, μάλιστα, οι πρωταγωνιστές έχουν την πραγματική ερμηνευτική ηλικία του μυθιστορηματικού κόσμου της Μέρι Σέλεϊ, που έγραψε για τον νεαρό έφηβο φοιτητή της ιατρικής Βίκτορ Φρανκενστάιν, την αρραβωνιαστικιά του, Ελίζαμπεθ Λαβέντσα, και τον επιστήθιο φίλο τους Χένρι Κλερβάλ.

Frankenstein REC 607

Το «Φρανκενστάιν REC» είναι η ταινία του Κώστα Ζάπα που έρχεται μετά το «Αγάπη, Αγάπη, Αγάπη» και αποτελεί μια διεθνή συμπαραγωγή της Minus Pictures (Ελλάδα), με τη συνεργασία των εταιρειών Dreamfilms Gmbh (Γερμανία), Oticons (Βουλγαρία), Rappas Films (Ελλάδα), Sems A.E. (Ελλάδα) και με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Τη διεθνή διανομή της ταινίας έχει αναλάβει η γερμανική εταιρεία Asgard International.

Frankenstein REC 607

Executive producers του «Φρανκενστάιν REC» είναι οι Βίλι Κάμαραντ, Ταμάρα Μπαρτ και Μαρκ Στάινχαουερ. Τη μουσική της ταινίας υπογράφει ο συνθέτης Σιγκέρου Ουμεμπαγιάσι, γνωστός από τις ταινίες του Ζανγκ Γιμού και του Γουόνγκ Καρ-Γουάι. Τα ειδικά εφέ και το animation της ταινίας έχει αναλάβει ο Παναγιώτης Ράππας, ισόβιο μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών κι Επιστημών. Παραγωγός είναι ο Γρηγόρης Αθανασίου, ενώ τη σκηνοθεσία και το σενάριο υπογράφει ο Κώστας Ζάπας. Η ταινία θα γυριστεί στην Ελλάδα με διεθνείς guest star και συνεργάτες, οι οποίοι θα ανακοινωθούν σύντομα μαζί με το υπόλοιπο καστ. Τo «Φρανκενστάιν REC» βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Κώστα Ζάπα που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Καστανιώτη και στα αγγλικά από την Column Books.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Μιχάλης Μπούρης / Σκηνικά και κοστούμια: Μαρία Καραθάνου / Μοντάζ και compositing: Αντώνης Δελαπόρτας / Sound design και ήχος: Ηλίας Φλάμμος / Μακιγιάζ: Αγγελική Ράπτη, Μυρτώ Παρετζόγλου / Post production: στούντιο Genesis M.Productions / Πλατό και Green screen: S-Lab Studio.

Περισσότερες πληροφορίες για την ταινία και την πορεία της στην επίσημη σελίδα της Minus Pictures στο Facebook.

Διαβάστε ακόμη