Buzz

Ο Κιμ Κι-ντουκ κατηγορείται για λεκτική και σωματική κακοποίηση ηθοποιού στα γυρίσματα του «Moebius»

στα 10

Ηθοποιός φέρνει στα δικαστήρια μία υπόθεση του 2013: στα γυρίσματα του «Moebius» ο Κιμ Κι-ντουκ την κακοποίησε λεκτικά και σωματικά, όταν αρνήθηκε να γυρίσει μία σκηνή σεξ που δεν υπήρχε στο σενάριο.

Ο Κιμ Κι-ντουκ κατηγορείται για λεκτική και σωματική κακοποίηση ηθοποιού στα γυρίσματα του «Moebius»

Μπορεί μετά τις ρομαντικές τριλογίες του, ο Κορεάτης Κιμ Κι-ντουκ να έχει εξελιχθεί σε προκλητικό σκηνοθέτη (με προβοκατόρικα δείγματα δουλειάς όπως τα «Νησί», «Pieta», «Moebius» και «One on One»), αλλά κανείς δεν πίστευε ότι η βία ξέφευγε της μεγάλης οθόνης.

Θυμηθείτε: «Moebius»: H νέα ταινία του Κιμ Κι Ντουκ αποκλείεται από τις αίθουσες της Κορέας

Κι όμως, σύμφωνα με πρόσφατη δικογραφία, μία ηθοποιός που είχε πάρει μέρος στα γυρίσματα του «Moebius» το 2013, έχασε (σύμφωνα με την ίδια και την καταγγελία της) τη δουλειά της, όταν αρνήθηκε να γυρίσει μία σκηνή σεξ που δεν υπήρχε στο σενάριο και αυτό εξόργισε το σκηνοθέτη. Σύμφωνα πάντα με την ηθοποιό (η ταυτότητα της οποίας δεν αποκαλύπτεται), ο Κιμ Κι-ντουκ τη χαστούκισε, την έβρισε και την πίεση να αναθεωρήσει.

Οταν εκείνη αρνήθηκε, ο Κιμ Κι-ντουκ την έδιωξε από την ταινία και την αντικατέστησε με την Λι Γιουν-γου.

Διαβάστε κι αυτό: Ο Κιμ Κι Ντουκ μιλάει στο Flix για τους εφιάλτες που βλέπει όταν είναι ξύπνιος

Moebius 607 1

Η υπόθεση έχει ανατεθεί στο Κεντρικό Εισαγγελικό Τμήμα της Σεούλ και το Σωματείο των Κορεατών Ηθοποιών αναμένεται να δώσει αναλυτική συνέντευξη Τύπου για την υπόθεση.

Η εταιρία παραγωγής του Κιμ Κι-ντουκ πάντως έκανε επίσημη δήλωση όπου αρνήθηκαν ότι κάτι τέτοιο συνέβη στα γυρίσματα. Τη δήλωση υπαγορεύει ο ίδιος ο σκηνοθέτης:

«Την πρώτη μέρα των γυρισμάτων είχαμε στήσει για τη σκηνή όπου οι δύο σύζυγοι καυγαδίζουν και βιοπραγούν ο ένας στον άλλον. Μπορεί να χαστούκισα την ηθοποιό μου όταν γύριζα το υποκειμενικό πλάνο του άντρα, καθώς εγώ ο ίδιος κρατούσα την κάμερα. Είχα χαστουκίσει και το δικό μου πρόσωπο, δείχνοντάς της πόσο μακριά ήμουν διατεθειμένος να πάω το γύρισμα. Πάντως δεν υπήρξε κάτι προσωπικό μεταξύ μας, ούτε είχα κάτι εναντίον της...»

Moebius 607 2

Ο Κι-ντουκ μάλιστα δηλώνει ότι «θα αποδεχθεί όλη την ευθύνη αν κάποιος από το συνεργείο μπορεί να φέρει αποδείξεις από το συμβάν, για το οποίο κατηγορείται».

Κι όμως, το Σωματείο των Κορεατών Ηθοποιών υποστηρίζει ότι υπάρχουν μάρτυρες κι ότι ο Κι-ντουκ δε θα πρέπει να είναι τόσο σίγουρο ότι θα τον φοβηθούν και δε θα μιλήσουν. Από κοντά βρίσκεται ο οργανισμός κατά της βιοπραγίας γυναικών.

Moebius 607

Δεν ξέρουμε κατά πόσο το σετ του Κι-ντουκ ήταν στημένο έτσι ώστε να προ(σ)καλεί άγριες, ζωώδεις ερμηνείες. Συνήθως όμως αυτά συζητιούνται από πριν και ο σκηνοθέτης παίρνει τη συγκατάθεση των ηθοποιών του για κάθε βήμα. Δεν υπάρχει μονόπλευρος αυτοσχεδιασμός στη βία, όσο και να θέλεις να βγάλεις ένα disturbing αποτέλεσμα, όπως αυτό του «Moebius».

Είχαμε γράψει στο Flix: Δεν έχεις δει ταινία - σοκ αν δεν δεις το «Moebius» του Κιμ Κι Ντουκ

Ο,τι ακολουθεί στα 90 περίπου λεπτά της νέας ταινίας του Κιμ Κι Ντουκ είναι κάτι που πραγματικά δεν περιγράφεται με λέξεις, αλλά μόνο με εκφράσεις δυσφορίας, αποτροπιασμό του θεατή, μια αγωνιώδη προσπάθεια να μην δεις κάτι από όλα τα απεχθή που εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια σου, σε έναν κύκλο απόλυτης βίας που δεν σταματάει πουθενά παρά μόνο αφού έχει ισοδεδώσει μαζί με τον όποιο θεσμό της οικογένειας και κάθε ίχνος ανθρωπιάς, ηθικής και κυρίως κάθε πεπατημένης σεξουαλικής συμπεριφοράς.

Περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου.

Διαβάστε περισσότερα: