Φεστιβάλ / Βραβεία

Tα «Killers of the Flower Moon» και «Poor Things» ετοιμάζονται για Κάννες

στα 10

Με την ταινία του Γιώργου Λάνθιμου να κερδίζει το R rating για σκληρή βια, γυμνό και αρκετό σεξ.

Tα «Killers of the Flower Moon» και «Poor Things» ετοιμάζονται για Κάννες

Μπορεί ο Μάιος είναι λίγο κάπως μακριά ακόμα, αλλά τις τελευταίες μέρες πολλά και διάφορα ακούγονται για το Φεστιβάλ των Καννών το οποίος φέτος θα διεξαχθεί κανονικά, με όλη του την δόξα και την λάμψη, στις 16-27 Μαΐου.

Και μπορεί το Φεστιβάλ να αποκαλύπτει το πρόγραμμά του τον Απρίλιο, φήμες όμως θέλουν τη νέα ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε «Killers of the Flower Moon» να κάνει την πρεμιέρα του εκεί. Ολο αυτό ξεκίνησε όταν άρθρο του Variety ανέφερε πως ο Σκορσέζε έχει ήδη κλείσει μια πολυτελή σουίτα σε ξενοδοχείο της Κρουαζέτ, αλλά και το ότι στις αρχές του χρόνου ο διευθυντής του φεστιβάλ Τιερί Φρεμό ταξίδεψε στο Λος Αντζελες για να δει την ταινία του Σκορσέζε, αλλά και για να κλείσει κι άλλες χολιγουντιανές ταινίες για τον Μάιο, οπότε τα πάντα είναι πιθανά.

Με μπάτζετ πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια η ταινία είναι βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Ντέιβιντ Γκραν, η νέα ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε, «Killers of the Flower Moon», αφηγείται μια αληθινή ιστορία. Μάς επιστρέφει στην Οκλαχόμα του 1920, όταν η ανακάλυψη τεράστιων κοιτασμάτων πετρελαίου στο έδαφός της την μεταμορφώνει σε ένα από τα πιο πλούσια μέρη των Ηνωμένων Πολιτειών. Και είναι η ίδια περίοδος που μέλη της Ινδιάνικης φυλής Osage Nation, που παραδοσιακά ζούσε στην περιοχή, αρχίζουν να δολοφονούνται το ένα μετά το άλλο. Το FBI, το οποίο μόλις έχει συσταθεί, θα κληθεί να ερευνήσει τις «ανεξήγητες» αυτές δολοφονίες τις οποίες, προφανώς η μυρωδιά του πετρελαίου και το χρώμα του χρήματος κάνει πιο δύσκολη την διαλεύκανση.

Στο «Killers of the Flower Moon» πρωταγωνιστούν οι Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Μπρένταν Φρέιζερ, Τζέσι Πλέμονς, Τζον Λίθγκοου και Λίλι Γκλάντστοουν.

Διαβάστε ακόμα: Η Apple μεταφέρει το «Killers of the Flower Moon» του Μάρτιν Σκορσέζε στο 2023

poor things lanthimos

Αλλά τα νέα δεν σταματούν εδώ. Αλλη μια πολυαναμενόμενη ταινία, το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου ετοιμάζεται για την πρεμιέρα της στις Κάννες και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα είναι μια ταινία αυστηρά ακατάλληλη για ανήλικους παίρνοντας το R rating. Κι αυτό γιατί πρόκειται να περιλαμβάνει αρκετό γυμνό και σεξ, ενοχλητικές σκηνές, σκληρή φρασεολογία, βία και gore.

Το «Poor Things» μεταφέρει στην οθόνη το σατιρικό μυθιστόρημα του Σκοτζέζου Αλισντερ Γκρέι που κυκλοφόρησε το 1992 (στα ελληνικά έχει αποδοθεί ως «Χαμένα Κορμιά» και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Νεφέλη). Η ιστορία, που εκτυλίσσεται στη βικτοριανή εποχή, αντικαθιστά το τέρας με την Μπέλα, μια όμορφη νεαρή νυμφομανή, η οποία, έγκυος ούσα, αυτοκτονεί για να ξεφύγει από τον βίαιο άντρα της. Την Μπέλα επαναφέρει στη ζωή ένας εκκεντρικός αλλά ιδιοφυής επιστήμονας, ο Γκόντγουιν Μπάξτερ, δίνοντάς της, ωστόσο, το μυαλό ενός μωρού. Η φιλοδοξία του Μπάξτερ είναι να κατασκευάσει την ιδανική σύντροφο αλλά τα σχέδιά του ανατρέψει ο Δρ. Αρτσιμπαλντ ΜακΚάντλες που φθονεί τον Μπάξτερ για το δημιούργημά του. Η Μπέλα, ωστόσο, έχει τη δική της άποψη για τα πράγματα. Ταινία εποχής, ερωτισμός στα όρια, πολιτική σάτιρα και φεμινιστικό κατηγορώ, όλα μαζί, μοιάζουν... ιδανικό δημιούργημα για τον Γιώργο Λάνθιμο.

Οπως αναφέρει η επίσημη περιγραφή της εταιρίας παραγωγής Element Pictures, η ταινία θα έχει σκηνοθέτη τον Λάνθιμο, σεναριογράφους τον Λάνθιμο και τον Τόνι ΜακΝαμάρα (της «Ευνοοούμενης» και του «The Great»). Στο ρόλο της Μπέλα Μπάξτερ θα πρωταγωνιστεί η Εμα Στόουν, η οποία εκτός από την «Ευνοοούμενη» συνεργάστηκε με τον Γιώργο Λάνθιμο, στη «Βληχή», ανάθεση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, και στο επερχόμενο «AND», ενώ ο Γουίλεμ Νταφόε θα υποδύεται τον έναν από τους δυο αντιμαχούντες γιατρούς.

Ευχαριστούμε την Aegean Airlines για τη βοήθεια πραγματοποίησης του ταξιδιού στο 76ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.