Buzz

Ο Κέβιν Σπέισι επιστρέφει (όπως - όπως) στο σινεμά

στα 10

Ο κατηγορούμενος για βιασμό ηθοποιός βρίσκει... ευρωπαϊκή διέξοδο.

Ο Κέβιν Σπέισι επιστρέφει (όπως - όπως) στο σινεμά

Εχουν περάσει τρία χρόνια απ' όταν ο Κέβιν Σπέισι «απομακρύνθηκε» από το «House of Cards», κάτω από το βάρος πολλαπλών κατηγοριών για βιασμό και σεξουαλική παρενόχληση. Πάνω από είκοσι άνδρες, εργαζόμενοι στο Old Vic, το περίοπτο λονδρέζικο θέατρο του οποίου ο Σπέισι ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής από το 2003 ως το 2015, υπέβαλαν καταγγελίες, στις οποίες προστέθηκε μια κατηγορία βιασμού ανηλίκου στη Μασαχουσέτη. Ο Σπέισι ισχυρίστηκε ότι είναι αθώος και η κατηγορία αποσύρθηκε από τον ενάγοντα. Δύο ακόμα καταγγελίες βιασμού στο Λος Αντζελες εξετάστηκαν από τις Αρχές αλλά η μία παραγράφηκε κι η άλλη αποσύρθηκε, καθώς πέθανε το φερόμενο ως θύμα. Ακόμη ένας άνδρας μήνυσε τον Σπέισι για βιασμό πέρσι, ανώνυμα, αλλά το αμερικανικό ομοσπονδιακό δικαστήριο απέρριψε την ανώνυμη μήνυση. Κι εκεί, περίπου, βρίσκεται η ζωή και η καριέρα του ηθοποιού. Ως σήμερα.

Διαβάστε ακόμη: «It gets better.» To καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Κέβιν Σπέισι

Ο Φράνκο Νέρο, ο πάλαι ποτέ γαλανομάτης ζεν πρεμιέ του ιταλικού και διεθνούς σινεμά, ετοιμάζει μια δικής του σκηνοθεσίας ταινία (τη δεύτερη, μετά το «Forever Blues» του 2005), στην οποία και θα πρωταγωνιστεί. Ο Νέρο τα τελευταία χρόνια μοιράζει την καριέρα του ανάμεσα σε ενδιαφέρουσες επιλογές σαν το «Django Unchained» και σε ελαφρώς eurotrash δράματα, σαν την «Υπόθεση Κολίνι». Η ταινία του, ωστόσο, το ανεξάρτητο «L' uomo che Disegno Dio», προκαλεί ελαφρώς μεγαλύτερο ενδιαφέρον, μια και όπως επίσημα ανακοινώθηκε, ο Κέιβιν Σπέισι θα κρατήσει ένα μικρό ρόλο, τον πρώτο του μετά την πτώση.

κέβιν σπέισι 607

Η ταινία παρακολουθεί την άνοδο και την πτώση ενός τυφλού καλλιτέχνη που έχει το χάρισμα να δημιουργεί ρεαλιστικά πορτρέτα, μόνο με το άκουσμα της ανθρώπινης φωνής. Η ταινία περιλαμβάνει... μυστήριο κι ο Σπέισι θα υποδύεται έναν αστυνομικό. Στο φιλμ θα παίζει, ακόμα, η Βανέσα Ρέντγκρεϊβ, σύζυγος, άλλωστε, του Φράνκο Νέρο από το 2006, εάν, όπως δηλώνει, μπορέσει να ταξιδέψει από την Αγγλία στην Ιταλία για τα γυρίσματα. Ο Νέρο δήλωσε στο ABC News, «Χαίρομαι ιδιαίτερα που ο Κέβιν συμφώνησε να συμμετάσχει στην ταινία μου, τον θεωρώ σπουδαίο ηθοποιό και δεν βλέπω την ώρα να ξεκινήσουμε τα γυρίσματα.» Ο Σπέισι, ως πιο μυαλωμένος, αρνήθηκε να απαντήσει σε αιτήματα του ABC και του Variety. Σπουδαίος ηθοποιός τωόντι, αλλά, παρότι ουδέποτε δικάστηκε ή καταδικάστηκε, το πλήθος και μόνο των καταγγελιών θα μπορούσε να σπρώξει τον Φράνκο Νέρο σε μια υγιέστερη επιλογή. Εκτός αν θεωρεί ότι η συμμετοχή του Κέβιν Σπέισι στην ταινία του θα φέρει και επιτυχία στο box office, πράγμα εξαιρετικά αμφίβολο.