Buzz

Κερδίστε βιβλία για τον Κωνσταντίνο Γιάνναρη

στα 10

Με αφορμή την έξοδο στις αίθουσες της τελευταίας του ταινίας «Man at Sea», το Flix σας δίνει την δυνατότητα να διεκδικήσετε από ένα αντίτυπο της έκδοσης που κυκλοφόρησε το 52ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, με αφορμή το αφιέρωμα που είχε πραγματοποιήσει στο έργο του Ελληνα δημιουργού.

Flix Team
Κερδίστε βιβλία για τον Κωνσταντίνο Γιάνναρη

Αποτελεί έναν από τους πλέον αναγνωρισμένους σκηνοθέτες της χώρας μας με μια ξεχωριστή κινηματογραφική -κι όχι μόνο- φωνή. Μαχητικός, πολιτικός, ακραία ταλαντούχος, σταθερά ασυμβίβαστος, auteur αλλά μαζί ένας «λαϊκός» δημιουργός, πάντα μοντέρνος, αποτέλεσε για χρόνια την αιχμή του νέου Ελληνικού σινεμά κι εξακολουθεί να παραμένει στην πρωτοπορία του.

Στο 52ο φεστιβάλ κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, φιλοξενήθηκε ένα μεγάλο αφιέρωμα στο σύνολο του έργου του, από τις πρώτες μικρού του μήκους που γύρισε στην Αγγλία στα '80s, μέχρι το τελευταίο του φιλμ το «Man at Sea» που βγαίνει τώρα στις αίθουσες.

Το αφιέρωμα συνοδευόταν από μια δίγλωσση έκδοση που περιλαμβάνει μια σειρά από κείμενα για τον Γιάνναρη και το έργο του, για την κινηματογραφική ματιά του, τις θεματικές του, τον τρόπο που τοποθετείται απέναντι στην παράδοση του queer cinema, ή την πολιτική πλευρά των ταινιών του, γραμμένα από ανθρώπους όπως ο Κώστας Τερζής, ο Γκαζμέτ Καπλάνι, ο Βίλαντ Σπέκ, ο Τόνι Ρέινς, ο Στεφάν Σαβάς ή η Σοφία Φωκά.

Κι ακόμη, στο καλύτερο ίσως κομμάτι του, περιλαμβάνει μια σειρά από κείμενα που προέκυψαν από εκτεταμένες συζητήσεις του επιμελητή της έκδοσης Γιώργου Κρασσακόπουλου με τον ίδιο τον Γιάνναρη, για την κάθε ταινία του ξεχωριστά. Γραμμένα σε πρώτο πρόσωπο, αναλύουν μέσα από τα λόγια του σκηνοθέτη, όχι μόνο την κάθε ταινία, μα και την κατάσταση του ίδιου, της περιόδου, των εξωτερικών κι εσωτερικών συνθηκών που γέννησαν το κάθε του φιλμ.

Κι ακόμη, σπάνιες φωτογραφίες από τα φιλμ, αλλά και φωτογραφίες που έχει τραβήξει ο ίδιος ο σκηνοθέτης παράλληλα με τις κινούμενες εικόνες του.

2

Το flix εξασφάλισε πέντε αντίτυπα της έκδοσης κι ένα από αυτά, μπορεί να γίνει δικό σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να στείλετε ένα email στο win@flix.gr με θέμα «Κωνσταντίνος Γιάνναρης» καθώς και το πλήρες όνομά σας, ένα τηλέφωνο επικοινωνίας και την ταχυδρομική σας διεύθυνση. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με email στο τέλος της επόμενης εβδομάδας και το βιβλίο θα τους αποσταλεί ταχυδρομικώς.

Διαβάστε / δείτε ακόμη: