Buzz

Κερδίστε αυθεντικά κόμικ «Κοτόπουλο με Δαμάσκηνα» της Μαρζάν Σατραπί

στα 10

Το «Κοτόπουλο με Δαμάσκηνα» είναι η ταινία που κλείνει πιο «νόστιμα» από οποιαδήποτε άλλη το 2011. Λίγο πριν την έξοδο της στις αίθουσες, η Seven Films και το Flix σας ανοίγουν την όρεξη προσφέροντας αυθεντικά βιβλία «Poulet aux Prunes» της Μαρζάν Σατραπί...

Κερδίστε αυθεντικά κόμικ «Κοτόπουλο με Δαμάσκηνα» της Μαρζάν Σατραπί

To «Poulet aux Prunes» κυκλοφόρησε πρώτη φορά στα γαλλικά το 2005, κερδίζοντας το βραβείο για το καλύτερο κόμικ της χρονιάς από το Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικ του Ανγκουλέμ. Στις 96 σελίδες του, η ασπρόμαυρη ιστορία του Νάσερ Αλί Καν, ενός μουσικού ο οποίος θα χάσει την όρεξη του για τη ζωή όταν σπάσει το αγαπημένο του βιολί είναι γεμάτη από τα χρώματα της νοσταλγίας, των χαμένων ευκαιριών και του ιδιαίτερου ρομαντισμού που εκαναν τη Σατραπί διάσημη στον κόσμο των κόμικς, κυρίως μετά την επιτυχία του «Persepolis». Με την αφήγηση να χωρίζεται σε οκτώ ημέρες (ένα κεφάλαιο για κάθε ημέρα) και να διασχίζει επτά ολόκληρες δεκαετίες, η ιστορία του θλιμμένου μουσικού αρχίζει να αποκαλύπτει τα καλά φυλαγμένα μυστικά της, πριν καταλήξει σε ένα σπαραξικάρδιο love story από αυτά που μοιάζουν καταδικασμένα να μείνουν κλασικά.

Το «Kοτόπουλο με Δαμάσκηνα» έγινε ταινία από την Μαρζάν Σατραπί και τον Βενσάν Παρονό (το επιτυχημένο δίδυμο πίσω από την κινηματογραφική μεταφορά του «Περσέπολις»), έκανε την πρεμιέρα του στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας και θα βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 29 Δεκεμβρίου.

Πέντε από εσάς θα έχετε την ευκαιρία να κερδίσετε από ένα αντίτυπο του «Poulet aux Prunes» στην αυθεντική γαλλική του εκδοχή, αν μας απαντήσετε στα σχόλια παρακάτω «Ποια είναι η αγαπημένη σας μεταφορά κόμικ στον κινηματογράφο;». Θυμηθείτε να σημειώνετε το e-mail σας πριν καταχωρήσετε το σχόλιο σας προκειμένου να μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας. Οι νικητές θα ανακοινωθούν εδώ την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου και θα ειδοποιηθούν με e-mail.