Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2012: Ημέρα τέταρτη

στα 10

Ολα όσα συνέβησαν το Σάββατο, 19 Μαΐου στο 65ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, έτσι όπως τα είδε και τα κατέγραψε το Flix.

Flix Team
Κάννες 2012: Ημέρα τέταρτη

Περισσότερο σα να γίνεται στο Βερολίνο ξετυλίγεται το φετινό Φεστιβάλ Καννών, τουλάχιστον από άποψη καιρού, μια και ο δυνατός αέρας και η βροχή δυσκολεύουν τις μετακινήσεις και την αναμονήσ τις ουρές, το servicing σ' ένα θέρετρο που ζει για τον ήλιο και τη θάλασσα και τις κομμώσεις των κυριών που διασχίζουν το κόκκινο χαλί, αλλά δε θέλουν και την ομπρέλα να φαίνεται στις φωτογραφίες!

Η νέα ταινία του Τζον Χίλκοουτ, το «Lawless» (διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την ταινία) μονοπώλησε το ενδιαφέρον της ημέρας, αν μη τι άλλο γιατί έφερε στις Κάννες την πιο ενδιαφέρουσα ομάδα συνεργατών: ο Νικ Κέιβ ως σεναριογράφος και οι ηθοποιοί Τομ Χάρντι, Τζέσικα Τσαστέιν, Σάια ΛαΜπεφ, Γκάι Πιρς, Ντέιν ΝτεΧάαν, Μία Γουασικόφσκα και Τζέισον Κλαρκ, εμφανίστηκαν στο πρωινό photocall, στη συνέντευξη τύπου και στη βραδινή προβολή, δίνοντας στο Φεστιβάλ μια αίσθηση από το δυναμικό καλλιτεχνικό σινεμά της Αμερικής (με συνεισφορά από την Αυστραλία και την Αγγλία!).

Ο Μπράντον Κρόνενμπεργκ (ναι, παρουσία του μπαμπά του, Ντέιβιντ, που περιμένει τη δική του προβολή του «Cosmopolis» στο διαγωνιστικό τμήμα), έκανε με το «Antiviral» μια προσέγγιση της διασημότητας, προσομοιώνοντας τα πρώτα βήματα του σινεμά του ανθρώπου που… τον έμαθε σινεμά! Μέχρι πού μπορούν να φτάσουν οι fans για να λατρέψουν τα celebrities; Μέχρι να κολλήσουν τις αρρώστιές τους! Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την ταινία.

Η Ιζαμπέλ Ιπέρ βρίσκεται στις Κάννες, έτοιμη για τις επερχόμενες προβολές του «Amour» του Μίκαελ Χάνεκε και του «In Another Country» του Χονγκ Σανγκ-Σου. Την εμφάνισή τους έχουν κάνει και οι Ζαν-Λουί Τρεντινιάν, Αλέν Ρενέ και Κλοντ Λελούς. Οι Γάλλοι τιμούν το μεγαλύτερο κινηματογραφικό φεστιβάλ της χώρας τους – και του κόσμου.

Ο Αλεξάντρ Ντεσπλά, ο ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες κινηματογραφικής μουσικής παρέδωσε masterclass για το κοινό του Φεστιβάλ Καννών. Στην κατάμεστη αίθουσα (δείτε στο gallery), ο Ντεσπλά μίλησε για την τέχνη του και για τις τρεις ταινίες με τις οποίες φέτος συμμετέχει στο Φεστιβάλ Καννών, το «Moonrise Kingdom» του Γουες Αντερσον, το «Σκουριά και Κόκαλο» του Ζακ Οντιάρ και το «Reality» του Ματέο Γκαρόνε.

The Hunt Συγκλονιστικό αριστούργημα, ή υπεραπλουστευτικό κι εύκολο; Το φιλμ του Τόμας Βίντερμπεργκ μας δίχασε, αλλά δεν σταματήσαμε να το συζητάμε για ώρες μετά την προβολή του. Διαβάστε περισσότερα.

Ο Ντάριο Αρζέντο έφερε το fun στο Φεστιβάλ Καννών με την επίσημη προβολή του «Dracula 3D» και η Αζια Αρτζέντο έφερε το σεξ απίλ της, ντυμένη ... ερπετό! Δείτε στο gallery...

Δίπλα είναι, γιατί να μην περάσει μια βόλτα από το κόκκινο χαλί; Η Σαρλότ Κασιράγκι είναι πλέον 26 χρόνων, είναι κόρη της Καρολίνας του Μονακό και.. εγγονή της Γκρέις Κέλι. Αρα, δικαιωματικά το Φεστιβάλ της ανήκει.

Μάθετε τα πάντα για το 65o Φεστιβάλ, στο ειδικό τμήμα του Flix για τις Κάννες.

στο gallery διαδοχικά: photocall και συνέντευξη τύπου του «Lawless», photocall του «Dracula 3D», το masterclass του Αλεξάντρ Ντεσπλά, η επίσημη προβολή του «Lawless», Σαρλότ Κασιράγκι, Αζια Αρτζέντο