Buzz

Κάνατε πλάκα με την εμφάνιση της Κιμ Νόβακ στα Οσκαρ; Σας απαντά...

στα 10

Η Κιμ Νόβακ γράφει μία ανοιχτή επιστολή στους «bullies» των Οσκαρ όπου δηλώνει ότι αυτού του είδους ο εξευτελισμός είναι πιο καταστροφικός κι από κακό λίφτινγκ.

Κάνατε πλάκα με την εμφάνιση της Κιμ Νόβακ στα Οσκαρ; Σας απαντά...

Αν ήσασταν από αυτούς που ξεσάλωσαν στο twitter όταν η Κιμ Νόβακ εμφανίστηκε στα Οσκαρ για να παρουσιάσει ένα βραβείο στο πλευρό του Μάθιου ΜακΚόνεχεϊ, πρέπει να μάθετε ότι η ίδια δεν το βρήκε καθόλου αστείο. Η μυθική σταρ του «Δεσμώτη του Ιλίγγου» μίλησε στο δίκτυο του Associated Press για το περιστατικό και την απήχησή του ως μία «από τις πιο σκληρές εμπειρίες της ζωής της».

Για όσους δεν παρακολούθησαν την τελετή, η εμφάνιση της Νόβακ (όπου τα συνεχόμενα λίφτινγκ και οι αισθητικές παρεμβάσεις έχουν εμφανώς παραμορφώσει το πρόσωπό της) προκάλεσαν ένα σωρό από σκληρά λογοπαίγνια στα social media, αλλά και τα blogs των κριτικών. Για παράδειγμα, κάποιος έγραψε ότι «αν ζούσε ο Χίτσκοκ δε θα χρειαζόταν τίποτα άλλο για να τρομάξει σήμερα το κοινό, απλά να προσλάβει ξανά την Κιμ Νόβακ...»

1

«Δεν περίμενα τόσο μίσος κι αυτές οι αντιδράσεις με επηρέασαν, με χαστούκισαν» δήλωσε η Νόβακ την επομένη της τελετής. «Φαίνεται πώς το Χόλιγουντ δεν είναι έτοιμο να με αποδεχτεί με κανέναν άλλο τρόπο παρά της νέας, αψεγάδιαστης ξανθιάς. Δεν το περίμενα αυτό. Πληγώθηκα...»

Πριν από λίγες μέρες, η Νόβακ αποφάσισε να απαντήσει πιο δυναμικά. Εγραψε μία ανοιχτή επιστολή την οποία έστειλε στον αμερικανικό Τύπο και απευθυνόταν στους «νταήδες των Οσκαρ». Ανάμεσα σε άλλα δήλωνε: «δε θα προσπαθήσω να αρνηθώ ότι έχω παρέμβει στο πρόσωπό μου. Ομως θεωρώ ότι ο κάθε ένας από εμάς έχει το δικαίωμα να κάνει τον εαυτό του να αισθάνεται καλά. Κι εγώ αισθάνομαι καλύτερα από ποτέ...»

2

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή της:

Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε κατάματα και να μιλήσουμε για τον γυμνό βασιλιά: τη βραδιά των Οσκαρς. Οταν μου ζητήθηκε να παρουσιάσω ένα βραβείο, ενθουσιάστηκα. Ημουν χαρούμενη και αγχωμένη. Εχω αποχωρήσει από τα χολιγουντιανά πράγματα εδώ και πολλά χρόνια, γιατί δεν μπορούσα να αντέξω τον χλευασμό των νταήδων. Υποχώρησα μπροστά στην πίεση των περιπαιχτικών σχολίων για την εμφάνιση και την ηλικία μου, αντί να αντισταθώ με δύναμη και κουράγιο. Δεν είχα την ενέργεια να προσπαθήσω εξ αρχής να αποδείξω ότι είχα ακόμα ταλέντο, μέσα από τη δουλειά μου.

Μετά την εμφάνισή μου στα φετινά Οσκαρ, διάβασα όλα τα χτυπήματα. Ξέρω τι είπαν οι κριτικοί, τι είπαν οι bloggers, τι είπε ο Ντόναλντ Τραμπ, τι είπαν όλοι τους. Δεν θα προσπαθήσω να αρνηθώ ότι έχω παρέμβει στο πρόσωπό μου. Ομως θεωρώ ότι ο κάθε ένας από εμάς έχει το δικαίωμα να κάνει τον εαυτό του να αισθάνεται καλά. Κι εγώ αισθάνομαι καλύτερα από ποτέ.

Οταν εμφανίστηκα στις Κάννες στο περσινό φεστιβάλ, η Ευρώπη με καλωσόρισε με ένα συγκινητικό ζεστό χειροκρότημα. Ομως στα Οσκαρ, το Χόλιγουντ μου ετοίμασε κάτι πολύ διαφορετικό: την επίθεση μέσω του Τύπου, του Ιντερνετ και των αργόσχολων της τηλεόρασης. Το μόνο μου λάθος εκείνο το βράδυ ήταν ότι είχα πάρει ένα ηρεμιστικό για να καταπολεμήσω το άγχος μου - αυτό δεν έπρεπε να το έχω κάνει.

Παρόλα αυτά έχω αποφασίσει πλέον να μην φοβάμαι και να απαντώ στους νταήδες. Δεν πρέπει να παραμένουμε σιωπηλοί, όσο κάποιοι μας επιτίθενται και καταστρέφουν την αυτοπεποίθηση και τη ζωή μας. Πρέπει να αντιστεκόμαστε, να απαντάμε, να αντιδρούμε. Για αυτό και αποφάσισα να κάνω δηλώσεις: δε θέλω να καταπιώ εγώ όλη αυτή την αρνητική ενέργεια.

Ενας από τους λόγους που αγαπώ τον αθλητισμό ή τη ζωγραφικη είναι γιατί εκτονώνομαι - βγάζω με έναν θετικό τρόπο όλα μου τα άγχη και τις απογοητεύσεις. Είναι τρόποι που βοηθούν εμένα και δεν βλάπτουν κανέναν άλλον. Ο κόσμος πρέπει να βρει κάτι παρόμοιο για να εκτονώσει τα κόμπλεξ του. Κι όλοι οι υπόλοιποι να αντισταθούμε στο bullying, το οποίο είναι πιο καταστροφικό κι από κακό λίφτινγκ. Πιστεύω ότι έτσι θα είχαμε λιγότερη βία στη ζωή μας...

Κιμ Νόβακ

Θυμηθείτε την εμφάνιση της Κιμ Νόβακ στα φετινά Οσκαρ:

.

Κι εδώ το συγκινητικό τους reunion με τον Τζίμι Στιούαρτ στην απονομή του 1989:

.

Oι Κάννες τιμούν την Κιμ Νόβακ στο φεστιβάλ του 2013:

.

Διαβάστε περισσότερα: