Buzz

Το «Joker» του Τοντ Φίλιπς δεν θα ακολουθεί καμία ιστορία από τα κόμικς

στα 10

Είναι επίσημο και το δήλωσε ο ίδιος ο Τοντ Φίλιπς σε συνέντευξή του στο περιοδικό Empire.

Το «Joker» του Τοντ Φίλιπς δεν θα ακολουθεί καμία ιστορία από τα κόμικς

Το «Joker» του Τοντ Φίλιπς είναι σίγουρα μια από τις πιο αναμενόμενες ταινίες για φέτος. Μάλιστα φήμες την θέλουν να έχει ήδη κλειδώσει για να κάνει την πρεμιέρα της στο 76ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Και μπορεί το πρώτο τρέιλερ να μας έδινε μια μικρή ιδέα για το πως ο κωμικός Αρθουρ Φλεκ μεταμορφώνεται στον μεγαλύτερο αντίπαλο του Batman, ο Φίλιπς σε μια συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα στο περιοδικό Empire επιβεβαίωσε την θεωρεία που θέλει την ταινία να μην έχει καμία απολύτως σχέση με τα κόμικς, και το πως ο χαρακτήρας του Χοακίν Φίνιξ είναι πρωτότυπος.

Διαβάστε ακόμα: Αυτές είναι οι ταινίες που περιμένουμε να δούμε στο 76ο Φεστιβάλ Βενετίας

Joker 607

«Δεν ακολουθήσαμε τίποτα από τα κόμικς, και αρκετοί σίγουρα θα θυμώσουν γι’ αυτό. Γράψαμε την δική μας εκδοχή για το πως κάποιος σαν τον Τζόκερ μπορεί να προέρχεται. Αυτό ήταν που με ενδιέφερε. Δεν κάνουμε καν την ιστορία του Τζόκερ αλλά την ιστορία του να γίνει κάποιος ο Τζόκερ. Πρόκειται για αυτόν τον άνθρωπο.»

Αν και ο Φίλιπς είχε παραδεχτεί και στο παρελθόν πως τον ενδιαφέρει ο «Αρθουρ» πριν μεταμορφωθεί σε μυθικό κακοποιό, και η ανθρώπινη πλευρά του Τζόκερ θα κρατά σημαντικό ρόλο στην πλοκή του φιλμ, αφού αυτή θα είναι όπως λέει ο Φίλιπς, η ιστορία της πτώσης ενός ανθρώπου που η κοινωνία αγνόησε, κάποιοι πίστευαν πως ίσως η ιστορία ακολουθούσε τα βήματα μιας από τις πιο διάσημες και καλύτερες ιστορίες του Batman, το «Killing Joke». Αλλά τελικά οι ελπίδες αυτές χάθηκαν. Και ούτε πρόκειται να δούμε εργοστάσια με δεξαμενές γεμάτες οξύ και σίγουρα ούτε τον Batman μιας και ο Μπρους Γουέιν, την περίοδο των γεγονότων της ταινίας, είναι ακόμα παιδί, με το τρέιλερ να δίνει μια αίσθηση από Σκορσέζε με έντονες πολιτικές αναφορές.

Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 3 Οκτωβρίου.

Διαβάστε ακόμα:

joker cover 607

joker cover 607