Buzz

Ο Τζόελ Κοέν διασκευάζει το «Μάκμπεθ» του Σαίξπηρ

στα 10

Για πρώτη φορά χωρίς τον αδελφό του, Ιθαν, αλλά με πρωταγωνιστές τους Ντένζελ Γουάσινγκτον και Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, ο Τζόελ Κοέν ετοιμάζεται να σκηνοθετήσει μια κινηματογραφική μεταφορά του διάσημου σεξπηρικού έργου.

Ο Τζόελ Κοέν διασκευάζει το «Μάκμπεθ» του Σαίξπηρ

Επειτα από μια εξαιρετικά παραγωγική καριέρα που για δεκαετίες υπήρξε απόλυτα ταυτισμένη με εκείνη του αδελφού του, με τον οποίο εδώ και χρόνια μοιράζονται καθήκοντα σκηνοθέτη, σεναριογράφου και παραγωγού, ο Τζόελ Κοέν ετοιμάζεται για την παρθενική του σκηνοθετική απόπειρα χωρίς τον αδελφό του, Ιθαν Κοέν.

Κι, ομολογουμένως, η πρώτη του αυτή σόλο προσπάθεια κάθε άλλο παρά στερείται φιλοδοξιών, καθώς συνοδεύεται από μια ακόμα πρωτιά: ο Τζόελ Κοέν πρόκειται για πρώτη φορά να αναμετρηθεί με το έργο του Σαίξπηρ, αναλαμβάνοντας τη σεναριακή διασκευή και τη σκηνοθεσία μιας κινηματογραφικής μεταφοράς του θρυλικού «Μάκμπεθ».

Διαβάστε ακόμη: Διαβάστε τα διηγήματα στα οποία βασίστηκε το «The Ballad of Buster Scruggs» των αδελφών Κοέν

Denzel Washington - Frances McDormand 607

Αν όμως ο Ιθαν Κοέν απουσιάζει από την εξίσωση, ο Τζόελ έχει δύο άλλους σημαντικούς άσσους στο μανίκι του: τον Ντένζελ Γουάσινγκτον και τη Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, οι οποίοι βρίσκονται στις τελικές διαπραγματεύσεις για να αναλάβουν να ερμηνεύσουν τους εμβληματικούς πρωταγωνιστικούς ρόλους του Λόρδου Μάκμπεθ και της συζύγου του, που μπλέκονται σε μια δίνη πολιτικών μηχανορραφιών, δολοφονικής μανίας και τρέλας, στο βωμό της δίψας τους για εξουσία.

Τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν προς το τέλος της χρονιάς, και μολονότι είναι σίγουρα παράξενο να μιλάμε για πρώτη φορά για μια ταινία του Τζόελ Κοέν και όχι για μια ταινία των αδελφών Κοέν, έχει οπωσδήποτε μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πώς ο Αμερικανός δημιουργός θα προσεγγίσει τον Σαίξπηρ στην πρώτη του σόλο σκηνοθετική δουλειά.

Το λιγότερο που μπορούμε να περιμένουμε, πάντως, είναι μια θηριώδη (και οσκαρική;) ερμηνεία από τη Φράνσις Μακντόρμαντ στο ρόλο της δολοπλόκου Λαίδης Μάκμπεθ.

Για την ιστορία, η τελευταία φορά που μας απασχόλησε μια μεγαλεπήβολη κινηματογραφική μεταφορά του «Μάκμπεθ», ήταν το 2015, στην ομότιτλη, άνιση ταινία του Τζάστιν Κερζέλ, με πρωταγωνιστές τους Μάικλ Φασμπέντερ και Μαριόν Κοτιγιάρ.

Διαβάστε ακόμη