Buzz

Η Τζέιν Κάμπιον φοβάται πως το Netflix ίσως γίνει πιο επιλεκτικό στο μέλλον

στα 10

Η Τζέιν Κάμπιον, η οποία είχε συνεργαστεί με την διαδικτυακή πλατφόρμα στο παρελθόν με την «Εξουσία του Σκύλου», δηλώνει πως φοβάται ότι η νέα στρατηγική της μπορεί να επιρρεάσει την επιλογή χρηματοδότησης ταινιών.

Η Τζέιν Κάμπιον φοβάται πως το Netflix ίσως γίνει πιο επιλεκτικό στο μέλλον

Το 2022 σίγουρα δεν είναι η χρονιά του Netflix. Ο διαδικτυακός κολοσσός έχασε στο πρώτο τρίμηνο του 2022 200.000 συνδρομητές ενώ αναμένεται να χάσει επιπλέον πάνω από 2 εκατομμύρια συνδρομητές ως το τέλος του δεύτερου τριμήνου, με τις μετοχές του να έχουν πέσει κατακόρυφα. Πολλοί είναι οι σκηνοθέτες στο Χόλιγουντ, τους οποίους παλιότερα είχε υποστηρίξει αρκετά το Netflix, φαίνεται πως ανησυχούν τόσο για το μέλλον της διαδικτυακής πλατφόρμας, ανάμεσά τους και η Τζέιν Κάμπιον.

Μιλώντας στο BBC, η Κάμπιον μίλησε για τα πρόσφατα νέα γύρω από το Netflix και τα χρηματικά ζητήματα της εταιρείας και μάλιστα ανησυχεί ότι η νέα στρατηγική της πλατφόρμας θα μπορούσε να επηρεάσει σε ποιες ταινίες και σε ποιους σκηνοθέτες θα χρηματοδοτήσουν έργα στο μέλλον.

«Πιστεύω ότι θα είναι πιο επιλεκτικοί για μελλοντικά έργα ή, ίσως, αυτό που είναι λυπηρό είναι να μην ρισκάρουν πάνω σε άτομα που δεν είναι μεγάλα ονόματα», αναφέρει η Κάμπιον με την ίδια να λέει πως γνωρίζει πολύ καλά ότι είναι μια από τις τυχερές που πιθανότατα δεν θα πληγωθεί από τις επερχόμενες περικοπές του Netflix. «Δεν νομίζω ότι θα ήταν δύσκολο για μένα αν ήθελα να κάνω κάτι επειδή έχω δημιουργήσει μια σχέση με αυτούς και είναι απίστευτα πιστοί».

Διαβάστε ακόμα: Τα αδέρφια Ντάφερ ήρθαν για να μείνουν στο Netflix

jane campion

Η ανησυχία της Κάμπιον για το μέλλον του Netflix έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο σκηνοθέτης έχει δει από πρώτο χέρι τον τρόπο με τον οποίο άλλα στούντιο αναλαμβάνουν πιο δύσκολα να χρηματοδοτήσουν έργα στις μέρες μας, αν ο προϋπολογισμός δεν είναι απίστευτα μικρός, με την ίδια να παραδέχεται πως μπορεί το Netflix να μην της έδωσε τα λεφτά που είχε ζητήσει για την «Εξουσία του Σκύλου», αλλά ήταν πολύ κοντά σε αυτά.

«Θα το ήθελα πολύ, αλλά δεν μου πρόσφεραν τόσα πολλά. Προσφέρανε όμως κάτι κοντινό και όχι, η ταινία δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς αυτούς γιατί την πήγαμε στην αγορά και υπήρχαν πολλοί διαφορετικοί ενδιαφερόμενοι. Αλλά είχαμε προβλέψει το κόστος του και ο μόνος κόσμος που ήταν πρόθυμος να το πλησιάσει ήταν το Netflix.»

Οι ανησυχίες της Κάμπιον φαίνεται πως εκπροσωπούν ένα μεγάλο μέρος του Χόλιγουντ, αλλά μένει να το δούμε το πότε κι αν θα γίνουν πραγματικότητα.