Buzz

Ο οσκαρικός συνθέτης Τζέιμς Χόρνερ νεκρός σε αεροπορικό δυστύχημα

στα 10

Ενας από τους σπουδαιότερους κινηματογραφικούς συνθέτες των τελευταίων δεκαετιών, η υπογραφή του «Τιτανικού» και του «Braveheart», έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 χρόνων.

Ο οσκαρικός συνθέτης Τζέιμς Χόρνερ νεκρός σε αεροπορικό δυστύχημα

Ξαφνική, στενάχωρη και άδοξη είδηση, ο Τζέιμς Χόρνερ σκοτώθηκε χτες βράδυ σε αεροπορικό δυστύχημα στα 61 του χρόνια, εξαιρετικά ενεργός ακόμα στο δημιουργικό του έργο. Ο Χόρνερ βρισκόταν σε πτήση με το μικρό ιδιωτικό του αεροπλάνο, το οποίο συνετρίβη με θύματα και τον συνθέτη και τον πιλότο. Η βοηθός του Τζέιμς Χόρνερ, Σίλβια Πατρίσα, επιβεβαίωσε την απώλεια στο facebook, γράφοντας «Χάσαμε έναν εκπληκτικό άνθρωπο με τεράστια καρδιά κι απίστευτο ταλέντο. Πέθανε κάνοντας αυτό που αγαπούσε. Σας ευχαριστούμε όλους για την υποστήριξη και την αγάπη σας και θα τα πούμε στην πορεία.»

O Τζέιμς Χόρνερ ήταν ένας από τους σημαντικότερους, πιο αναγνωρισμένους και πιο δημιουργικούς σύγρονους συνθέτες κινηματογραφικής μουσικής. Είχε βρεθεί δέκα φορές υποψήφιος για Οσκαρ κι είχε κερδίσει δύο βραβεία το 1998, για το μουσικό θέμα του «Τιτανικού» και για το τραγούδι της ταινίας που τραγουδήθηκε, μουρμουρίστηκε, ακούστηκε δυνατά ως συναισθηματικό λάβαρο από πλήθος κοριτσιών, αγοριών και ρομαντικών ψυχών εν γένει και, κατ' εξοχήν, από τη Σελίν Νιτόν, το αξέχαστο «My Heart Will Go On», που, ας μην ξεχνάμε, πούλησε πάνω από 27 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλον τον κόσμο. Εκτός, όμως, από τον «Τιτανικό», ο Τζέιμς Χόρνερ είχε υπογράψει κάποια από τα κινηματογραφικά soundtracks που έγιναν αμέσως κλασικά, όπως για τις ταινίες «Aliens», «Avatar», «Field of Dreams», «Apollo 13» και «Braveheart». H πιο πρόσφατη ταινία όπου ακούσαμε τη μουσική του Τζέιμς Χόρνερ ήταν το «The Amazing Spider-Man», ενώ μέσα στην ερχόμενη σεζόν θα τον συναντήσουμε ξανά στο «Southpaw» με τον Τζέικ Τζίλενχαλ. Ο Τζέιμς Χόρνερ ήταν στενός φίλος και σταθερός συνεργάτης του Τζέιμς Κάμερον κι αυτόν τον καιρό προετοιμαζόταν για το soundtrack των «Avatar 2 & 3».

Μικρός, πρόκαιρος αποχαιρετισμός με κάποιες από τις αγαπημένες μας μελωδίες του παρακάτω: