Buzz

Ο Τζέιμς Φράνκο μιλά πρώτη φορά ανοιχτά για τις κατηγορίες περί σεξουαλικές κακοποίησης

στα 10

Ο Τζέιμς Φράνκο παραδέχτηκε τα όσα έκανε αλλά εξέφρασε και την λύπη του για το τέλος της φιλίας του με τον επί 20 χρόνια φίλο και συνεργάτη του, Σεθ Ρόγκεν.

Ο Τζέιμς Φράνκο μιλά πρώτη φορά ανοιχτά για τις κατηγορίες περί σεξουαλικές κακοποίησης

Ο Τζειμς Φρανκο τα τελευταία χρόνια ήταν απών τόσο από το σινεμά όσο και από την τηλεόραση. Κι αυτό γιατί είχε κατηγορηθεί από πέντε γυναίκες για σεξουαλική παρενόχληση όταν εκείνος δίδασκε μαθήματα υποκριτικής σε μια σχολή κάποια χρόνια πριν, όπου και εξανάγκασε μερικές μαθήτριές του σε σεξουαλικές συναναστροφές μαζί του. Αν και ποτέ δεν κατηγορήθηκε για αυτό, ο ίδιος συμβιβάστηκε εξωδικαστικά με τις γυναίκες αυτές σε ορισμένες από τις κατηγορίες πληρώνοντας τες ένα απροσδιόριστο ποσό.

Ο Φράνκο, αν και παλιότερα είχε αρνηθεί αυτές τις κατηγορίες, επανήλθε μετά από χρόνια στην δημοσιότητα κάνοντας την εμφάνισή του στο podcast του Τζες Καγκλ στο SiriusXM όπου παραδέχτηκε τα όσα συνέβησαν. «Κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας μου, κοιμόμουν με μαθήτριές μου, και αυτό ήταν λάθος, ένα πολύ μεγάλο λάθος. Αλλά όπως είπα, δεν ήταν ο λόγος που ξεκίνησα το σχολείο και δεν ήμουν το άτομο που επέλεξε τους ανθρώπους να για να είναι στην τάξη μου. Επομένως, δεν ήταν ένα «μεγάλο σχέδιο» από την πλευρά μου. Αλλά ναι, υπήρχαν ορισμένες περιπτώσεις όπου, ξέρετε τι, ήμουν σε συναινετικό σεξ με μια μαθήτρια και δεν έπρεπε να κάνω».

Διαβάστε ακόμα: Ο Σεθ Ρόγκεν «κόβει» από τον φίλο Τζέιμς Φράνκο, σε μια συνέντευξη στους κυριακάτικους Times

James Franco Disaster Artist 607

Εκείνη την περίοδο ο Φράνκο δεν πίστευε ότι υπήρχε κάτι κακό με την κατάσταση και δεν πίστευε ότι έκανε κατάχρηση της εξουσίας του στις νεαρές γυναίκες. «Εκείνη τη στιγμή δεν είχα καθαρό, όπως είπα. Οπότε υποθέτω ότι εξαρτάται μόνο από τα κριτήριά μου “αν αυτό είναι συναινετικό, νομίζω ότι είναι εντάξει”. Είμαστε όλοι ενήλικες, οπότε…», πρόσθεσε.

Επίσης ο Φράνκο μίλησε και για το τέλος τόσο της φιλικής όσο και της επαγγελματικής του σχέση με τον Σεθ Ρόγκεν, οι οποίοι ήταν κολλητοί φίλοι από τη δεκαετία του '90 και τακτικοί συνεργάτες στους κινηματογραφικούς πειραματισμούς και των δυο. Η συνεργασία τους ξεκίνησε με το αξέχαστο τηλεοπτικό «Freaks and Geeks» του Τζαντ Απαταου και συνεχίστηκε με τις ταινίες που καθόρισαν τις καριέρες τους: από το «Knocked Up», το «Pineapple Express», το «This Is the End», ως το «Interview», το «Sausage Party», το «Disaster Artist».

Διαβάστε ακόμα: «Απεχθάνομαι αυτό που του συμβαίνει»: η Σάρον Στόουν υπερασπίζεται τον Τζέιμς Φράνκο

σεθ ρόγκεν τζέιμς φράνκο main

«Θέλω απλώς να πω πως αγαπώ απόλυτα τον Σεθ Ρόγκεν. Τον λατρεύω. Δούλεψα μαζί του για 20 χρόνια και δεν είχαμε ούτε έναν καυγά. Για 20 χρόνια, ούτε ένας καυγάς. Ηταν ο πιο στενός μου φίλος στη δουλειά, συνεργάτης. Απλώς κολλήσαμε… Αυτό που είπε είναι αλήθεια. Δεν συνεργαζόμαστε αυτή τη στιγμή και δεν έχουμε σχέδια να συνεργαστούμε. Φυσικά, ήταν επώδυνο αλλά το καταλαβαίνω. Επρεπε να απαντήσει για μένα επειδή ήμουν σιωπηλός. Επρεπε να απαντήσει για μένα και δεν το θέλω. Και γι' αυτό, ξέρετε, είναι ένας από τους κύριους λόγους που ήθελα να μιλήσω μαζί σας σήμερα είναι ότι απλά, δεν θέλω ο Σεθ ή ο αδερφός μου [Ντέιβ Φράνκο] ή κάποιος άλλος να χρειάζεται να απαντήσει για μένα.»

Μπορείτε να δείτε την συνεύντευξη του Τζέιμς Φράνκο στον Τζες Καγκλ παρακάτω.